Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tu

świat oszalał

Polecane posty

Gość taka tu

naprawde ludzie zmierzają nie wiadomo ku czemu. Z moich obserwacji widze, że coraz więcej małżeństw się rozpada i powoli nikogo już to nie dziwi nie ma reguły jest to po roku , 2 latach, 5, 10 ale szokujące jest, że rozpadają sie małżeństwa z 20, 30 letnim stażem.

Gość prawda, ale mnie
bardziej szokują zabójstwa małych dzieci:(

Gość ja nie ogarniam tego
popatrzcie sie jak wygląda ten świat. Ludzie się nie szanują nawzajem, dzieci nie szanują rodziców,ludzie stają się coraz ubozsi,a bogaci dalej są w pogoni za pieniądzem.Rodzice biją, katują i mordują dzieci,większość ludzi jest za legalizacją aborcji.Małżeństwa się rozpadają,połowa żon/mężów ma kochanków.Wszędzie pełno seksu i przemocy, kobiety są sprowadzane (ale również same siebie sprowadzają) do poziomu przedmiotu,który można obejrzeć, pomacać, wydupczyć i odstawić. Trwają wojny i szykują się nowe, gdzie ginie tak wiele niewinnych osób, w tym mnóstwo dzieci... Dokąd zmierzamy??

Gość Anonimowo123654
Przyzwyczaj się, w to w końcu postęp. Spójrz, technologia która miała nam ułatwić życie zastępuje ludzi ich praca staje się mniej warta bo w końcu większość pracy wykonują za nich maszyny, albo nawet ich zastępują. Ludzie odsuwają się od religii bo już nie wierzą albo wybierają wiarę w materializm. Wybierają wolny seks bo ponoć jest fascynujący, masowe studia bo w końcu taka moda, albo robienie z siebie modeli zapominając o innych rzeczach. Zwyczajnie w raz z postępem cywilizacji zaczynamy się cofać bardziej wstecz niż na przód. Na nic nam tradycje i dawne wartości bo kurna przecież to juz nie modne i stare. Nie wiem czy ktoś oprócz mnie to zauważył ale mimo że wszystko idzie na przód to ludzie są bardziej nieszczęśliwi mają więcej kompleksów i problemów. Kilkadziesiąt lat temu nie wiele ludzi mogło sobie pozwolić na wyjazdy nad morze a co dopiero za granicę, pensje nie były większe, nie było spekulacji na tematy religijne, nie było komputerów telefonów i internetu, praktycznie egzystowali a mimo to cieszyli się każdym dniem. Sam często lubię słuchać opowieści dziadka jak mówi mi jakie to były wspaniałe czasy nie to co dziś

ale z czego ot sie bierze waszym zdaniem ? z pogono za forsą ? seksem ? wolnościa ?

Gość sBIG simian raticus HHAH 666
Nie ma sensu rodziny zakładać w tych czasach! Zarobki niskie i budowlanka upada! UE biedne jest, a w USA już mało płacą, bo kryzys się pogłębia ciągle! Społeczeństwa się rozpadają! Światem rządzą anarchiści und ateiści und sataniści i im zwisa jak ludzie sobie żyją i co robią! Chodzi politykom tym najwyżej stojącym o anarchię na świecie, gdy oni se bezpiecznie żyją! Anarchię się udaje im zaprowadzić! I tak już tylko gorzej będzie! Zbliża się końcóweczka! System tylko Wam świat stwarza pozornie bezpieczny! Chodzi o to by anarchia się demoralizowała jeszcze bardziej! Politycy zrobią i tak swoje! Polityka udupia ludzi specjalnie! Tak jest i tak musi być! Specjalnie jest słaba edukacja dla tych, którym i tak się ona do niczego nie przyda! Niskiej inteligencji nie zamaskuje nikt i nikt jej nie sfałszuje! Nauczyciele w szkołach nawet prawdziewego inteligenta nie zdegradują wywyższając głupca zawyżonymi ocenami, który dla populacji światowej nie będzie istniał i informacji nowej nie stworzy! PiS jest zacofany! Platforma Obywatelska wyżej stoi i to jest nieuniknione! Palikot zadziała jeszcze! A niech se oni wszyscy robią co tam chcą!

Gość Anonimowo123654
Żeby dostrzec ironie wystarczy popatrzeć np na USA. Gdzie piosenkarze czy aktorzy mają na koncie więcej pieniędzy niż roczny dochód Polskie, mało tego znają język angielski :P i nie maja barier by podróżować po świecie a na wisienkę do tortu partnerów którzy są piękni i rozchwytywani sami często też są bożyszczami i niczego nie muszą sobie żałować. A mimo to co drugi jest albo u kresu załamania albo wpada w narkotyki czy alkoholizm. W Polsce też ile ludzi dobrze sytuowanych popadło w długi, alkoholizm i problemy rodzinne

Świat oszalał, też szkuje mnie to , że rozpadaja się małżeństwa z długoletnim stażem

Gość Anonimowo123654
allium - bierze się to z tego o czym piszesz :P Ilu ludzi którym inni zazdroszczą rodziny czy pieniędzy zwyczajnie się stacza. Ile razy można poczytać że dobrze sytuowany prawnik zaczyna bić żonę. Czy że żona go zdradza, a przecież niczego jej nie brakuje? W XXI w zastąpiliśmy stare zasady nowymi święcie przekonani że lepszymi. A mimo że ponoć lepsze to wciąż odnoszą się do starych nauk. Dalej jest popularna medycyna chińska z przed 2000 lat, czemu? Mamy technologie po co by korzystać z czego co wymyślili ludzie którzy nawet nie wiedzieli czym jest prąd. Stare nie znaczy gorsze, i wydaje mi się że ci ludzie mieli większą wiedzę o życiu niż obecni naukowcy ale mimo to jest odrzucana bo w końcu to nie te czasy

Gość przestańcie histeryzować
Poczytajcie biblię, 6 tysięcy lat temu bylo tak samo. Zdrady, chciwość, dziecobójstwa, wojny, mordy, kłamstwa, egoizm. Taka jest natura czlowieka, od zarania dziejów niezmienna. poczytajcie historię starożytnego Rzymu, porozmawiajcie z ludźmi, którzy przeżyli wojnę, niech wam opowiedzą, jak tragiczne to były czasy i jak podle zachowywali się bliźni wobec siebie. Nieprawości ludzi współczesnych nie są niczym nowym i nie są wcale większe niż minionych pokoleń.

Gość ja nie ogarniam tego
anonimowo-podpisuje sie rekami i nogami pod twoim wpisem. A skad to się bierze? Z braku wartosci,z tego,że ludzie wybrali MIEĆ a nie być...a tam gdzie jest mieć, nie ma miejsca na bycie. Jeśli gonisz za pieniadzem,kieriera nie masz czasu na rodzinę, nie oglądasz sie na biedniejszychetc itd

Gość przestańcie histeryzować
A kiedy to ludzie nie gonili za pieniędzmi i karierą, i nie byli egoistami?

Gość hhhhhhhhhhhhtjyj
Anonimowo123654 - zebys sie tylko nie zesrała :) idz na swieze powietrze to moze ci sie umysl rozjasni ;) siedzisz na dupie przed ekranem i się mądrzysz, gowno widzialas w dupie byłas i nawet nie wiesz co to prawdziwe zycie...jakie to typowe dla kafeterii

jest coś w tym ,ze żyjemy w świcie " posiadania " - nie masz nic ? - jesteś nikim . toteż wszyscy chcą coś mieć i nie blo by w tym niczego złego gdyby nie to zę w pogoni za tym czymś łamiemy wszystkie prawa ludzki i boskie łamiemy serca naszym współmałżonkom i dzieciom wierząc jak cielęta zę nowa łąka jest bardziej soczysta od tej starej .

Gość Anonimowo123654
ja nie ogarniam tego - Polecam ci poszukać sobie materiałów porównujących religie, hinduizm, buddyzm ,chrześcijaństwo itd tak bardzo się od siebie nie różnią są inaczje interpretowane. Ale głoszą niemal identyczne przesłanie, i tu jest ten myk. Bo religia nie miała na celu osądzenia kto na górę kto na dół, ale tak w dzisiejszych czasach się staje. Jako katolik nie znalazłem żadnego odniesienia gdzie bóg by nadał człowiekowi prawo do osądzania innych w jego imieniu. Znalazłem za to wiele wzmianek odnoszących się do życia których nie interpretuję w kategorii piekło niebo, tylko które faktycznie pomagają żyć lepiej i nie zamartwiać się głupotami takimi jak te że o na zachodzie mają lepiej. Spójrz 2000 lat temu był napisane że ludzie powinni co najmniej raz w tygodniu jeść ryby, a dopiero naukowy po 2000 lat i skomplikowanych badaniach doszli do wniosku ze jedzenie ryb raz w tygodniu polepsza pracę serca, mózgu i zmniejsza ryzyko chorób tarczycowych. Ja traktuję to jak drogę życia nie jak prawo. Spójrz głupia sprawa jak seks przed ślubem która została źle zinterpretowana, pokazuje czy dana osoba jest z nami bo nas kocha czy jedynie z żądzy, uczy panowania nad własnymi organami które w dzisiejszych czasach wzięły przewagę nad mózgiem. I te głupie tłumaczenia "bo popęd" Nie wiem może i owszem ale w swoim życiu ja jestem królem a nie mój penis. On ma słuchać mnie a nie ja jego :P I myślę że to powinna być nauka a nie zbiór praw a odwracanie się od nauk które miały zapobiec samozagaładzie właśnie do nich doprowadza - Ale to jest taki pogląd po za tematem

Gość Bede.milionerem
swiat schodzi na psy. Jak tak dalej pojdzie to za kilkanascie lub kilkadziesiat lat na swiecie ludzie zdziczeja calkiem. Morderstwa, rozboje, gwalty itp itd. Moralnosc upadnie i zlo zwyciezy

Gość Bede.milionerem
teraz wszedzie tylko sex i przemoc. W kazdej reklamie piosence filmie itp. SZOK

Spójrz 2000 lat temu był napisane że ludzie powinni co najmniej raz w tygodniu jeść ryby, bez złośliwości - piszesz o Biblii ?:)

Gość Bede.milionerem
Zło bylo zawsze ale teraz po prostu czesciej sie o nim mowi i pokazuje a to tylko napedza te maszyne i robi sie coraz gorzej.

to chyba nie jest tak do k ońca - przecież ludzie też kiedyś żyli w małżeństwach ale czy miały o ne tendencje do takiej liczby rozwodów ? Ktoś p owie ,ze to było wtedy trudniejsze - prawda , ale czy to ,ze rozwód jest łatwiejszy to dobrze czy źle ?

Gość Anonimowo123654
Do powyższego to tak. A co do rozwodów czy było trudnij to hmmm nie powiedział bym :P Wręczało się list rozwodowy, a teraz jest trudniej bo trzeba jeszcze latać po sądach i urzędach :D Jeszcze dzielić majątek

i Biblia zaleca jedzenie ryby raz w tygodniu ? Chętnie zobaczę to zalecenie :) co do listu rozwodowego to był on lekką ręką wręczany tylko w ST . Jezus bardzo ostrożnie mówiło rozwodzie.

Gość Przyszly projektant gier
gdyby rozwody byly latwe to byloby ich o wiele wiecej. rozowdy powinny byc utrudnione jak tylko sie da. przynajmniej by sie ludzie zastanowili zanim sie zwiążą

Gość Anonimowo123654
allium - może źle to określiłem ale piszę trochę w przelocie :P W każdym bądź razie myślę że wiesz o co mi chodziło :D Przyszly projektant gier- Nie rozwody powinny być cięższe tylko warunki zawarcia ślubu, jak utrudnia rozwód będą zdrady jak utrudnią wzięcie ślubu to ludzie chociaż się zastanowią czym jest małżeństwo i o co w nim chodzi. Kiedyś ksiądz, czy tam rodzice albo ktoś szanowany w mieście udzielał ślubu czy coś w ten deseń. Dziś idzie się do urzędu stanu cywilnego złożyć formularz o założeniu spółki z.o.o. albo w niektórych przypadkach spółki cywilno-prawnej

przegrywamy walke ze zlem. :(

Kocham zło ponieważ to jedyny sposób aby wygrać ze złem. Jezusek to ciota i poległ więc jego bóg będzie musiał być jak szatan i również być zły ale czy to nie sprzeczne z tym co mówił Jezusek że bóg jest tylko dobry i nie ma w nim nienawiści? Jeśli więc nie ma to zło wygra i tylko zło będzie się liczyć! Tak jak Jezus kocham zło ale ja w przeciwieństwie do niego używam zła bo je kocham :D

co za debil

Oj glupi jestes. Jeszcze sie zdziwisz haha.