Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania<3

dwunasty tydzien ciąży

Polecane posty

Gość ania<3

jestem w dwunastym tyg ciazy ktos sie przylaczy?

Gość kwiatuszek kłębuszek
ja jestem w 16 takze miesiac pozniej ale moge Ci opowiedziec o swoim 12:-) jak sie czujesz?

Gość ania<3
od kilku dni super az sie niepokoje:- / jakie badania robilas w 12 tyg? Slyszslam o usg pozwalajacym wykryc choroby downa itd. chcialabym juz wiedziec ze jest wszystko ok malenstwo rosnie zdrowe

w 12 tc robilam USG genetyczne, ktore juz czesciowo chociaz pozwala wykluczyc nieprawidlowosci. W 14 i 15 tygodniu robilam badania prenatalne i test na downa rozszczep choroby serca itp Dzis mam zakladany passar na szyjke i strasznie sie boje

Gość ania<3
o wszystko pytalas lekarza czy sam zlecal badania? co to takiego ten passar?

lekarz sam zlecał badania - o nic praktycznie nie musiałam pytac - sam decydował kiedy i co. Ten passar czy pessar to taki gumowy krążek który się wkłada do szyjki macicy, zeby sie nie skrociła przedwczesnie i zeby donosic ciaze. Minusem jest to ze nie mozesz sie kochac z partnerem ale czego sie nie robi dla dzidzi:-) i tez lekarz sam o tym zdecydowal. W sumie to tylko ze wzgledow profilaktycznych bo nie ma zadnych przeslanek ze cos jest nie tak.

Gość ania<3
mam nadzieje ze moj lekarz tez sam pokieruje wszystkim dokladnie i szczegolowo.Kiedy zrobil Ci sie widoczny brzuszek?moj wyglada jakbym troszke przytyla tylko

jak sie najem to widac bardzo a ja nie to taki zaokraglony na dole nad spojeniem lonowym i wybrzuszone w okolicach pepka. Ale nie jest to duzy brzuszek:-)

Gość ania<3
co jaki czas odwiedzacie ginekologa? moja pani doktor umawia mnie co 4 tyg.czy to nie za dlugie przerwy

tak samo - co miesiąc - a jak to mi za malo to ide jeszcze do innego gina do przychodni

co miesiac mniej wiecej jak nie ma problemow to moim zdaniem calkowicie wystarczy, zreszta ja uwazam ze na tak wczesnym etapie nadgorliwosc moze tylko szkodzic

Gość ania<3
ja jestem na duphastonie bo mialam plamienia na poczatku.Teraz wszystko wrocilo do normy i biore po pol tab dwa razy dziennie zapobiegawczo

profilaktycznie zakład krążek?? Dziewczyno musi mieć jakiś cel albo ciągnie kase od Ciebie ile sie da. Niedługo przepisze Ci wszystkie możliwe tabletki na podtrzymanie i inne duperele tak profilaktycznie??? Może idz do innego gina zobaczysz co powie bo ten jakiś dziwny...

Gość ania<3
skoro krazek w zaden sposob nie szkodzi ciazy a moze pomoc to chyba warto zalozyc...

dziewczyny nie wiem po co mi zaklada, to dobry specjalista - jeden z najlepszych w kraju. Zaklada bo uznal ze tak trzeba. Moze dlatego ze 2 ciaze mialam poronione?

Gość ania<3
mysle ze lekarz wie co robi:)