Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulik_87 :)

Poród przedwczesny

Polecane posty

Gość Paulik_87 :)

W 30/31 tygodniu ciąży wylądowałam w szpitalu z 1-1,5cm rozwarciem. Od razu przepisali fenoterol (0,5tabletki co 4godz)-bez wyjaśnień, po 2tygodniach wyszłam na żądanie-aby jechać na konsultacje do innego lekarza. Ten stwierdził że wystarczy tylko magnez i do domu... Wszystko było ok. Teraz 36tydz i rozwarcie na 2-3cm oraz zwiększona ilość wydzieliny z pochwy (koloru kremowo-żółtego). Czy zwiększona ilość wydzieliny jest normalna w tym tygodniu? I jeszcze jedno pytanie-jak często może w tym tygodniu bezboleśnie stawiać się macica

Gość Paulik_87
Prosze, o odpowiedź na moje pytania jesli ktoś się orientuje...

Hmm z tego co pamietam tez mialam duzo sluzu pod koniec ciazy i w 35 tygodniu rozwarcie na 1,5 cm. Gin kazala lezec i jak najmniej wysilku. A jak sie okazalo urodzilam po terminie tydzien:D

Gość Numer osiem
aie lepiej przedzwonić do lekarza? i spytać o to? Ciąża to nie jest pieczenie kremówek, uda się albo się nie uda.

Gość u mnie w 33 tygodniu
rozwarcie 2 cm nie udało się już zatrzymać porodu... Wszystko odbyło się tak szybko, że ledwo zdążyłam na porodówkę. Ja nie wiem na co Wy dziewczyny czekacie, jak coś się niepokojącego dzieje, przecież tu chodzi o życie dziecka i Wasze?

Gość strasznie smutna
kolezanka urodzila w 22tc miala rozwarcie na 7cm i nie dalo sie tego cofnac...