Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princesska-polka

Noworodek-pieluszki-ile zuzywacie na dobe i jakie?

Polecane posty

Gość princesska-polka

Dziewczyny! Chce zrobic zapas pieluszek na jakis czas. Napiszcie mi prosze ile Wasze dziecko zuzywalo pieluszek na dobe w pierwszych miesiacach zycia, bo nie wiem ile kupic. Powiedzcie tez czy lepiej zaczac od tych troszke tanszych i ewentualnie zmienic jesli sie nie sprawdza czy moze zaczac od pampersow i z biegiem czasu probowac innych? Z gory dziekuje za wszelkie rady :)

Gość dfdghjkio
Noworodek ok 10 sztuk

Gość dfdghjkio
Ja najpierw uzywalam pampersow jako pewniak a potem probowalam tanszych. Polecam dada z biedronki

Gość princesska-polka
No ja tak liczylam kolo 8 na dobe wiec wiele sie nie pomylilam :)

Gość biedronkowe
ja tam już nie pamiętam ale coś koło 10 też mi szło, może trochę więcej na początku, z tym, że ja używałabym na początek tych tańszych np z biedronki Dada (takich używamy teraz i jak się moje drugie dziecko urodzi niedługo to też ich będę używać) a jeśli Ci się nie sprawdzą to zmień na droższe np Pampers lub jakieś inne.

Gość princesska-polka
dzieki dziewczyny za rady :)

Gość Urlika
popieram - dada z biedry sa ok.

Gość MamaCóreczki
Ja używałam Dad, ale przerzuciłam się na Baby Dream z rossmana i jestem przy nich do tej pory -10 mcy. Są porównywalne cenowo, ale chłonniejsze, ładniejsze i milsze w dotyku.

Gość periri
co do dady to ja sie niestety wypowiem negatywnie... moim zdaniem sa niezbyt chlonne... no i takie szeleszczace :) kiepskie sa tez happy (pic na wode z tym wycieciem na pepuszek bo i tak trzeba zawijac) na poczatek jednak proponuje pappers premium care. moze i nie sa tanie ale niezawodne. takie malenstwo jest tak delikatne i drobne ze na poczatek to co najlepsze. pozniej jak maluszek bedzie starszy polecam eksperymenty.wtedy co komu pasuje. wiem ze niektorzy powiedza ze na poczatku nie warto bo czesto sie zmienia ale taka delikatna skora... dady jak najtansze kosztuja okolo 30 a premium care teraz ma czesto promocje i za 40 spokojnie kupisz, ostanio w realu, superpharm czy selgros. ja robie zapas na promocjach a jak nie ma to biore tansze

Gość princesska-polka
Dzieki dziewczyny. Ja mieszkam za granica wiec pieluszek z biedronki czy rossmana nie moge kupic, ale tutaj tez jest duzo innych tanszych odpowiednikow dobrze znanych marek. Praktcznie kazdy supermarket czy drogeria ma swoja wlasna marke pieluszek. Zrobilam juz rozeznanie i wiem, ktore z pieluszek sa porownywalne z pampersami, a cenowo wychodza duza lepiej. Wiadomo-dopoki nie przetestuje nie bede wiedziala, ale przyznajmniej wiem co testowac:) Na poczatek zakupilam juz Pampersy, ale potem bede probowac przerzucic sie na inne pieluszki.

Gość monika12398
princesska lepiej nie rob zakupów na zapas- bo jak ci sie dziecko uczuli na pieluchy to zostaniesz z cała stertą nie zuzytych i bedziesz i tak musiała kupic inne

Gość srfgdgtrfg
A ja na allegro zamówię kilka paczek na raz. Teraz patrzyłam są aukcje gdzie np. z belli te happy kosztują 6 opakowań po 42 sztuki za 120 zł, a np. pampers chyba 4 opakowania też sztuk coś koło tego kosztuje też coś delikatnie ponad 100 zł i nie wiem na które się zdecydować, a rozwiązanie wydaje mi się świetne ponieważ jestem tydzień przed terminem i nie wyobrażam sobie biegać już po sklepach i szukać promocji.