Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem dlaczego

Holiday Pay ile się należy kasy za urlop?

Polecane posty

to jest jednorazowa oplata za 2 miesiace leczenia wszystkiego co masz do leczenia.

Gość nie wiem dlaczego
Yhym, no to w sumie super. A jak mi nie zdążą w 2 mce zrobić?;p A leczyłaś się kiedyś na NHS? Bo może to nie warto i zaraz mi plomb powypadują?

ale co ty gadasz o tej jednorazowej oplacie? Wejdz na strone NHS i zobacz. Oni sobie wolaja 17.50 juz przed wizyta a dalej to juz sa takie oplaty, ze szok.

Gość nie wiem dlaczego
No ja właśnie też słyszałam, że to 48 to już za wszystkie zęby, jakieś tam plomby itd, a juz powżniejsze koronki itd to 200 coś. więc jak juz nie wiem.

Gość nie wiem dlaczego
z tym że każa płacić 17 już przed wizyta to niekoniecznie, na stronie nhs piszę, że to zależy do gabinetu.

Gość nie wiem dlaczego
wiem, że mogę zadzwonić. ale chciałam zapytać kogoś kto wie, był widział, płacił.

jednorazowa oplata, jak nie masz nic z zebami i kaza ci przyjsc na wizyte za pol roku to placisz te 17 funtow a jak masz cos do leczenia to wtedy placisz LACZNIE 48 funtow (te 17 funtow z pierwszej wizyty wliczone) i to zazwyczaj po leczeniu. jeszcze nie mialam tak zeby miec wiecej niz 2 zeby do leczenia. plomby rzeczywiscie sie trzymaja dobrze. tylko ze minus jest taki ze w tej cenie masz tylko srebrne chociaz oni tak plomuja zeby byla jak najmniejsza ta dziura (jakies nowe metody wprowadzili bo mi dentysta mowil) i jak najmniej tego srebrnego widocznego, wyjatkej stanowia przednie zeby gdzie wstawiaja zawsze biala w cenie srebrnej. no chyba ze doplacisz to masz wtedy biale plomby na tylnie rowniez. ja jestem zadowolona, moj dentysta jest akurat wegrem chociaz w mojej klinice leczy rowniez polka.

Gość nie wiem dlaczego
yhym, czyli te czarne plomby robia tylko;/ kurde, wlasnie mam kilka takich i nie chce ich wiecej;/ a nie wiesz ile oprocz tych 48 biora za białą plombę?

jakos 2 razy tyle.. 80 czy 90 funtow.. mi bylo szkoda tyle wydac, zrobilam sobie srebrna ale powiem ci tylko tyle ze jest mniejsza niz lepek od zapalki. pytalam czemu taka mala skoro tyle bylo wiercenia a dentysta mi odpowiedzial wlasnie, ze teraz tak robia jakas nowa metoda zeby jak najmniej zeba z gory opilowac. bylam pozytywnie zaskoczona. podobno te plomby o wiele lepiej trzymaja.. jest jeszcze takie cos ze jak w tym zebie do leczenia masz juz jakas biala plombe to musza ci wstawic biala (za cene srebrnej). w czasie ciazy wypadla mi plomba i na ten zab zakladali mi ni to koronke ni to wypelnienie, sama nie wiem co to bylo, pobierali mi odcisk zeba po wyczyszczeniu i dali do robienia po czym nakleili (ale nie koronka tylko bardziej jak plomba), podobno to w polsce kosztuje 600zl od zeba, tutaj mialam za darmo jako ze kobiety w ciazy oraz pierwszy rok po urodzeniu dziecka maja leczenie za darmo. za darmo mozna leczyc zeby jak pobiera sie niektore z benefitow, np. low income benefit.

Gość nie wiem dlaczego
hmm, no ni epobieram nic;p ale chyba sie wwybiore do przychodni;p dzieki za info :)

Gość Matias94PL
Cześć, mam 21 ja mam takie pytanko, pracuje w Anglii poprzez agencje pracy, nie wziołem ani razu holidaya od 8 miesięcy, i teraz tak. Pani w agencji powiedziała ze mi przysługuje 10 dni urlopu to dostane płatny holiday ? Chodzi mi oto czy dostane 804 funty ? pracuje 12h, 3 dni w tygodniu.