Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

purplebeetle

Czy isc do psychologa?

Polecane posty

Gość No i co dalej...
purplebeetle no bylam dzisaj u tego szkolnego psychologa. najpierw powiedzial ze nerwica wegetatywna ale potem ze to jednak jakies inne zaburzenie psychiczne....tyle to ja sie sama potrafie domyslec :/ Trzeba coś z tym zrobić !

Gość No i co dalej...
Pedagog szkolny (psycholog) powinien skierować Cię do specjalisty w PORADNI...Jak nie to pogadaj o tym z wychowawcą (a co rodzice?)...

Gość Psycholog.
Możesz zacząć od wizyty u psychologa, ale ten zapewne skieruje Cię do psychiatry. W każdym razie nie czekaj, załatw to jak najszybciej.

Gość AUTORKO JA CHĘTNIE
porozmawiam z Tobą na ten temat,ale jeśli by była możliwość gdzieś prywatnie GG albo mail. Mam identycznie jak Ty,byłam u psychologa,psychiatry i wiem co mi jest. Ale wolę o tym tu nie mówić,bo nie czuję się na tyle żeby słuchać obelg od niektórych osób co zawsze cię nazwą debilem,wariatem itd.

Gość Ty lepiej
pogadaj z wychowawcą w szkole ,a nie na cafe....A Twoja mama czego nie pójdzie z Tobą do dr rodzinnego ? Coś tu jest nie tak!

Gość werna123
jakie mialas dziecinstwo? czy ktos uzywal wobec ciebie przemocy fizycznej/seksualnej? moze masz zaburzenie dysocjacyjne osobowosci.

Gość werna123
Zaburzenie dysocjacyjne tożsamości (osobowość mnoga, osobowość naprzemienna, osobowość wieloraka, rozdwojenie osobowości, rozdwojenie jaźni, ang. multiple personality, dissociative identity disorder, DID) zaburzenie dysocjacyjne, polegające na występowaniu przynajmniej dwóch osobowości u jednej osoby. Zazwyczaj poszczególne osobowości nie wiedzą o istnieniu pozostałych. Nie tylko wzorce zachowań różnych osobowości są zazwyczaj odmienne, każda osobowość ma odrębną tożsamość, wspomnienia, zdarza się, że nawet płeć, iloraz inteligencji, ciśnienie krwi, ostrość wzroku, preferencje seksualne, czy alergie. Osobowości mogą też wykazywać cechy charakterystyczne dla osób w odmiennym wieku. Badania czynności układu nerwowego mogą wykazać różnice w pracy mózgu poszczególnych osobowości u tej samej osoby. Mechanizm powstawania nie jest dobrze poznany. Jako dysocjacja, osobowość mnoga wytwarza się po szczególnie bolesnych, traumatycznych przeżyciach i kryzysach, przebytych w dzieciństwie i powiązanych z tematyką śmierci oraz seksualności. Charakteryzuje się dezintegracją ego, integralność którego zapewnia możliwość pozytywnego włączania zdarzeń zewnętrznych i doświadczeń społecznych w obręb percepcji. Osoba niezdolna do zinternalizowania zdarzeń zewnętrznych może doświadczać poczucia emocjonalnego rozregulowania, w ekstremalnych przypadkach tak intensywnego, że prowadzącego do dysocjacji własnej osobowości (łac. dissociatio - rozdzielenie). Brak jest danych na temat rozpowszechnienia osobowości wielorakiej. Zaburzenie jest diagnozowane rzadko, występuje w okresie młodzieńczym i dzieciństwie; częściej u kobiet niż u mężczyzn.

Gość werna123
mialas przyjaciol? to chyba rzadkie, ze ktos kto doznal szczesliwego dziecinstwa sie tnie.. albo to prowo, albo nie pamietasz traumatycznych przezyc bo je wyrzucilas z pamieci albo naprawde mialas szczesliwe dziecinstwo albo ci siewydaje, ze mialas szczesliwe dziecinstwo

nie wiem, moze mi sie wydaje. moze czegos nie chce pamietac i zapomnialam, nie mam pojecia. ciencie sie mnie wycisza i pozwala zapomniec o tym wszystkim co mnie dreczy...

Gość werna123
ale co cie dreczy? fakt iz masz halucynacje i czujesz sie obserwowana czy jakies negatywne mysli dotyczace twojej osoby?

Gość werna123
nie jestem specjalista ale to co opisujesz wydaje sie takie skomplikowane..masz mieszanke symptomow schizofrenii (halucynacje, bycie obserwowana) dysocjacji tozsamosci (trzy wcielenia) dodatkowo nie lubisz byc dotykana (jeden z objawow autyzmu) i na dokladke sie samookaleczasz te objawy zaczely sie nagle czy maials je juz w dziecinstwie? jAK wygladaja twoje relacje z rodzicami, masz przyjaciol? jedno jest pewne potrzebujesz pomocy i to jak najszybciej.

rok temu mialam zalamanie nerwowe takie dosc powazne ale wyszlam z tego. i teraz to tak jakby wrocilo tylko ze w innej postaci, o wiele gorszej. i wgl to nie wiem gdzie mam szuakc pomocy... :(

Gość Idź do lekarza internisty
A on da Ci skierowanie do psychologa/psychiatry, ten może wtedy zdecydować, ze potrzebna jest terapia, może jakieś leki itp. Psycholog szkolny w takich sytuacjach to za mało ...

Gość Zmien dilera hehe
Jak wyżej :p

Gość werna123
a co z twoim tata? przepraszam, ze sie tak wypytuje, ale bardzo czesto jak ludzie maja problemy emocjonalne to zrodlo tkwi w relacjach z rodzina, jakie mialas dziecinstwo itd. zastanawia mnie dlaczego nie wspomnialas nic o tacie

Gość Parapsycholog
Jeszcze raz proponuję Ci skuteczną pomoc. To jest opętanie przez pasożyty astralne albo duchy błądzące. Podaj swój e-mail a pokierują Cię do specjalisty który Cię z tych pasożytów uwolni. A jak nie chcesz, to musisz dalej stękać. Tak to jest typowy napad pasożytów astralnych!

Gość puprplebeetle
tata ze mna nie mieszka ale mamy dobry kontakt. nie mam zadnych traum ani rodzinnych problemow :) a jesli chodzi o ta pomoc to dziekuje ale nie skorzystam