Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljguy

PROSZĘ WASD O SZYBKĄ POMOC

Polecane posty

Gość kljguy

Mam źle zrobionego kanałowo zęba , doszło u mnie do ścisku szczęki i strasznego bólu. Boje się że przedawkowałam leki dzisiaj . Rano Dalacin C ,ibuprofen pabi , biotyk osłonowo i ketonal, koło 11 apap extra , o 17.30 dalacin, ibuprofen pabi , 2*apap extra, o 19 ketonal i o 20 apap extra. Teraz siedzę i wymiotuje, mam dziwny w sobie niepokój , nie mam już czym wymiotować, pusto mi się odbija itp Proszę o szybką poradę czy to mi przejdzie czy lepiej dzwonic po karetke. Nie krytykujcie, ból jest tak straszny ze nuie moge sobie poradzic ;/

Gość Question is....
A co cie boli konkretnie teraz????

Gość zadzwoń po karetkę
nie dość że może pomogą z zębem to jeszcze cie odtrują bo chyba przesadziałś

Gość Question is....
Jesli to jest wykonalne to właściwie czemu nie zadzwonisz na izbę przyjęć czy pogotowie???? Pojedziesz to dadzą Ci jakieś leki,podejmą stosowne kroki,być może "oczyszczą"orgnizm z tego co zażywałeś.Po co się męczyć. Zadzwoń...przyjadą,zabiorą Cię pomogą.

Gość kljguy
Cały czas mam uczucie że chce mi się wymiotować , a nie mam czym , odbija mi się pusto , nie mogę zasnąć , w klatce piersiowej odczuwam dziwny niepokój :( O 20 zjadłam ostatnią tabletkę, to było prawie 4 godziny temu

Gość Question is....
Nie siedź na kaffe tylko normalnie zadzwoń.Nie zjedzą Cię:) To jest służba dla ludzi.Pozdrawiam

Gość kljguy
A boli mnie ząb , podszedł ropą , okazało się że był całkowicie źle wyczyszczony , robiony był prywatnie 3 lata temu , teraz może być tylko usunięty ale dopiero jak ropa zejdzie i wszystko się ustatkuje :(

Gość kljguy
Wstydzę się. Pomyślą że zrobiłam to specjanie czy coś :(:( Może jak 4 godziny mineły i nic mi się nie stało od ostatniej tabletki to jak nic do rana nie będę brałą to będzie ok

Gość [[[[[[[[[;D
A tak pozatym to ta kombincja przeciwbólowych leków imponująca....:OTrzy substancje zamiast jednej mocniejszej.Nie wiem kto Ci tak przepisał ale to bez sensu.Zadzwoń normalnie na pogotowie czy tam izbę przyjęć we właściwym szpitalu i niech Cie wezmą.Po co masz się męczyć?

Gość kljguy
Dentytka kazała mi brać antybiotyk razem i ibuprofenem i jak będzie bardzo bolało to można coś dodatkowo.

Gość [[[[[[[[[;D
Na pogotowiu sa chirurdzy ktorzy moga Ci pomoc.Chodzi o nacięcie tego ropnia tak by przyspieszyć zejscie ropy...to działanie czysto mechaniczne ale czasem potrzebne. Poza tym nie wygłupiał się bo pisze jak dziecko.Myslisz ze lekarz to nie zrozumie jak mu opiszesz sytuacje i jej związek z leczeniem zęba?????? Zadzwoń albo podjedź na pogotowie an nie na kaffe siedź.

Gość kljguy
A co może mi się stać ?? Mam 22 lata.BHardzo soę boję , mam dziwne dusznosci.

Gość napij sie duzo wody bo
pewnie sie odwodnilas rzyganiem, ew herbaty(słabej) albo rumianku. Poza tym to rozrzedzi leki. Pokaszl troche, to dziala jak masaz serca. jestes sama w domu? jesli tak, to raczej jedz na pogotowie, wez taksówkę,Jak z kims to jedz z tym kims albo sie poloz i postaraj wytrwac do jutra

Gość kljguy
Jestem z chłopakiem i małym dzieckiem , wypiłam herbatę i szklankę przegotowanej wody .