Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tommeczek

pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość tommeczek

Dlaczego obecnie coraz mniej kobiet chce miec dzieci i w ogole stawiaja facetom wygorowane, czesto niemozliwe do spelnienia oczekiwania?

Gość kamikadze powraca
prawdopodobnie wymagania sa stawiane po to zeby zaden im nie sprostal bo kobieta woli byc sama, ale jest nacisk spoleczny zeby jednak z kims byla. wtedy moze powiedziec: przeciez szukam faceta ale sami beznadziejni są. a dzieci nie chca bo to za duze obciazenie a kobiety (i ludzie w ogole) chca korzytstac z zycia a nie siedziec w pieluchach. :) pozdro, to taka moja diagnoza

Bo mamy prawo wyboru: 1. co do faceta, a nie branie pierwszego lepszego, który na nas spojrzy. (zresztą Ty pewnie też szukasz atrakcyjnej i mądrej, z pierwszą lepszą bys się nie związał) 2. Nie u każdej kobiety priorytetem jest posiadanie dzieci (zwłaszcza w b. młodym wieku), kiedy pojawiają sie perspektywy kształcenia, dobrej pracy, rozwoju itp.

Gość Ostrzynka
A co rozumiesz pod pojęciem "wysokie wymagania"? A co do dzieci, to zgadzam się z Polly. Nie każda chce je mieć w młodym wieku. Czasy są takie, że żeby coś osiągnąć, trzeba się kształcić. A jeśli tego wykształcenia nie ma, to nikłe są szanse na dobrą pracę, a co za tym idzie - nie ma pieniędzy na utrzymanie dziecka. Może Ty taki nie jesteś, ale - do jasnej cholery - coraz więcej facetów z mojego otoczenia chce mieć wszystko na raz! Kobietą ładną, młodą, dobrze wykształconą, która urodzi dziecko. A prawda jest taka, że najpierw trzeba zdobyć wykształcenie, potem jeszcze najlepiej się dokształcać, żeby mieć szansę na dobrą pracę, która pozwoli na podjęcie decyzji o urodzeniu dziecka i prowadzeniu życia na jakimś przyzwoitym poziomie. Ale nie... Przecież trzeba wszystko na raz. To są dopiero wygórowane wymagania! Jeszcze raz podkreślam, że ta część mojej wypowiedzi nie jest skierowana bezpośrednio do Ciebie, autorze, to tylko takie moje spostrzeżenie i odnośnie (nie)posiadania dzieci, i wygórowanych wymagań.