Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewuś;

żel, mydło czy płyn do kąpieli

Polecane posty

Gość Ewuś;

Co jest najlepsze na początek dla noworodka: żel do mycia, mydło czy płyn do kąpieli?? balsam, mleczko czy oliwka?? i co w ogóle na początek jest potrzebne z kosmetyków?? jakie marki kosmetyków polecacie??

Gość Barbapapa*
Mydlo lub plyn + oliwka lub olejek do kapieli. Tyle w zupelnosci wystarczy. Ewentualnie jeszcze cos do pupy jesli bedziesz uzywac jednorazowek. Nie polece ci konkretnych marek bo nie mieszkam w Polsce i tutejsze troche sie roznia od polskich, ale w tej chwili uzywam probek Seba Med (to chyba akurat powinno byc i u was) i prostego kremu z witamina A na rozne problemy skorne jak sie przytrafia.

Ja używałam płyn do kąpieli , dodatkowo myłam żelem i szamponem 2 w 1 a potem mleczko. Oliwka jest strasznie paskudna, wszystko brudzi. Polecam Hippa, można go używać od pierwszego dnia życia.

Gość Barbapapa*
(czy Sebamed... nie wiem czy to sie pisze razem czy rozdzielnie)

Gość qwertyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
świeża sperma tatusia najlepsza na początek

Gość Barbapapa*
Oliwke/olejek dolewa sie do wody w czasie kapieli. Nie jest paskudna ani niczego nie brudzi, a przede wszystkim oszczedza czas, bo nie trzeba dziecka juz niczym smarowac.

Moje doświadczenie z oliwkami tragedia. Nie myją , wszystko ubabrane bleee. A smarowanie maluszka po kąpieli to dobre masaż.

Gość Barbapapa*
Oliwka nie ma za zadanie myc, tylko nawilzac. To dodatek do mydla/plynu. Masaz a smarowanie skory to dwie zasadniczo rozne rzeczy. Watpie by ktokolwiek codziennie robil dziecku masaz.

Dobra może prościej;-) W płynie do kąpieli jest chyba jakaś zawartość oliwki, żel/szampon żeby zmyć brud , pot etc. A po myciu smaruję i masuję ciało dziecka bo go to uspokaja i ogólnie dobrze działa na jego rozwój. Co w tym dziwnego?

Gość Barbapapa*
W plynie do kapieli nie ma oliwki (chyba ze jest emolientem i ma parafine, ale to juz cos zupelnie innego niz typowy plyn). Oczywiscie nie ma niczego dziwnego w tym co robisz, ale mozna duzo prosciej. :) Mam 4 dzieci wiec cos juz o tym wiem.