Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate_C

Lęk przed mierzeniem ciśnienia. POMÓŻCIE!

Polecane posty

Gość Kate_C

Mam 13 lat... Jutro pielęgniarka będzie mi mierzyła ciśnienie. Pamiętam kiedyś było wszystko ok, z chęcią mierzyłam ciśnienie, ale teraz... kiedy zobaczę ciśnieniomierz zaczynam się tak stresować, że aż mnie głowa zaczyna boleć! Mam tak tylko w gabinecie lekarskim. W domu jest wszystko ok. Co mam robić?

Gość Kate_C
Proszę, pomóżcie...

Gość Kate_C
Właśnie boję się, że będę miała za duże ciśnienie...

Gość Kate_C

Gość Kate_C

Gość Dżennifer
ja nie mierze i mam spokuj

Gość Kate_C
Ale ja MUSZĘ jutro zmierzyć...

Gość Dżennifer
nie martw sie,w twoim wieku jest raczej niemozliwe ze masz nadcisnienie.....a jak nawet to uwierz ludzie maj gorsze problemy w zyciu

Gość A boisz
Dadzą Ci leki i po strachu...

Gość to zespół białego fartucha
też to mam :)

Gość mmmmmyyyymmmm
:D:D:D:D:D:D:D

Gość ale czego ty się boisz
że z powodu stresu wynik będzie zafałszowany ? No i co z tego ? Jeśli nawet się zdarzy że ciśnienie wyjdzie wyższe niż normalne to mówisz po prostu: "przepraszam ale jakoś się denerwuje w czasie mierzenia ciśnienia i dlatego takie wychodzi tylko w chwili mierzenia". Nie bój się. To banalne badanie które wykonują tysiącom ludzi taśmowo żeby odbębnić robote. Lekarze i pielęgniarki się aż tak nie przejmują pacjentem jak tobie się wydaje. Nikt ci na siłe leków nie wciśnie. Dla nich jesteś tylko kolejnym z tysięcy ludzi którzy wejdzie i wyjdzie. Za chwile nawet nie będą pamiętać że ktoś taki jak ty istnieje

Gość w tym wieku
i nadciśnienie? Kto Ci to zlecił i na jakiej podstawie? Jeżeli, to Twóoje widzimisię, to se odpuść mierzenie, bo utrwalisz nadciśnienie stresowe. Jeśli masz już problem z kłębuszkami nerkowymi, miażdżycą, to poproś lekarza by Ci przepisał Holter Ciśnieniowy, mietzący Ciśnienie przez 24h. Jeśli faktycznie coś Ci dolega, to masz tu kilka linków z netu, gdzie pełną terapią Gersona możesz unormować ciśnienie. Powodzenia.🖐️ Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_jak_to_zrobic_cz2.html

Powiedz pielęgniarce przed mierzeniem, że jesteś zestresowana i tyle. Nic więcej nie zrobisz.

Gość natalia1987s
Aktualnie kontroluję ciśnienie za pomocą automatu naramiennego SmartCardio. Produkcja jest firmy Sanity, pewnie większość ludzi kojarzy tę markę. Sprawdza się ciśnieniomierz bez zarzutu. Mierzy szybko, ma nowoczesny wyświetlacz z pełną bazą danych – info o arytmii, stan akumulatora i tak dalej.

Gość beatafr
Tacie kupiłem na urodziny ostatnio ciśnieniomierz Senior i mówi, że jest okej, zwłaszcza że wyświetlacz bardzo wyraźny.

Gość iki
Dnia 18.08.2017 o 12:05, Gość beatafr napisał:

Tacie kupiłem na urodziny ostatnio ciśnieniomierz Senior i mówi, że jest okej, zwłaszcza że wyświetlacz bardzo wyraźny.

Też mam dobre doświadczenia jak na razie z ciśnieniomierzem Senior a mierzę nim już dobry rok. Wysoka jakość, szybki dokladny wynik.

Gość dariussz

Warto było kupić właśnie Senior a jednak teraz wybor to jest ogromny, trzeba się mocno nagłówkować żeby nie przepłacić ale żeby też nie kupić nie chcący dziadostwa...

Gość robert

No ja też doradzę Senior. Myśmy go akurat zamawiali dla dziadków i są happy. Radzą sobie z przypięciem mankietu praktycznie z zamkniętymi oczami ;))

Gość robert

No ja też doradzę Senior. Myśmy go akurat zamawiali dla dziadków i są happy. Radzą sobie z przypięciem mankietu praktycznie z zamkniętymi oczami ;))

Gość gość

To jest syndrom białego fartucha, i dlatego zawsze musisz powiedzieć lekarzowi ,pielęgniarce o tej przypadłości,ponieważ 

wynik pomiaru będzie dużo wyższy od normalnego i będą faszerować cię zupełnie niepotrzebnie lekami.Niektórzy tak mają i ciężko jest to zmienić.