Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fijfijfijuuuuu

Duszący kaszel Wick VapoRub-błagam pomóżcie!

Polecane posty

Gość Fijfijfijuuuuu

Dziewczyny, jestem w 20tyg.Ciąży, wychodzę z przeziębienia i pozostał mi kaszel. Osłuchiwał mnie lekarz i płuca są ok. Tylko jak sobie pomóc?? Piję sok z cebuli, Stodal, Prena-cośtam dla kobiet w ciąży, biorę Islę na kaszel i niiccc. W ciągu dnia to pół biedy, ale jak tylko się położę to męczy mbie suchy kaszel, nie a się wytrzymać :( Chyba przede mną nie przespana noc :( Wiecie czy można stosować w ciąży Wick VapoRub?

Gość Potwory dwugłowe
Tym glownie leczylam przeziebienia w ciazy (do tego czosnek i tony pomaranczy oraz kapsulki z wyciagiemz grejpfruta. A ten caly prenalen to sie do dupy nadaje). Teraz karmie piersia i tez sie smaruje, jak tylko cos mnie bierze , tylko plecy owkors. Niech ci ktos nasmaruje plecy porzadnie, klate, na to bluza i pod koldre. Przy kaszlu mozna jeszcze plecy oklepywac, zeby gluty mechanicznie pobudzic do opuszczenia pluc.

Gość Fijfijfijuuuuu
Dzięki :) Uff... A już myślałam, że i tego nie można ;)

Gość marika...
jak bylam w ciazy i bylam chora, to powiedziano mi w aptece, ze nie mozna.

Gość Fijfijfijuuuuu
No to juz nie wiem... :( Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość Potwory dwugłowe
teoretycznie olejki eteryczne w tej maści mogą działać alergizująco. Ale maści się nie je ani nie wstrzykuje, nie wchłania się ona do krwiobiegu, więc wolę (i w ciąży wolałam) wysmarować się zawczasu niż skończyć na antybiotykach z anginą czy zapaleniem oskrzeli. Gro leków ma na ulotce napisane, że w ciąży nie można - nie dlatego, że istnieje jakieś realne niebezpieczeństwo, a dlatego, że producent nie testował danego leku pod kątem przenikania przez łożysko itp - bo to bardzo drogie badania są. A, Autorko - na suchy, "szczekający" kaszel jest jeszcze syrop homeopatyczny Drossetux. Na ulotce ma napisane, żeby w ciąży się skonsultować z lekarzem, ale proponowano mi go w aptece jak byłam w ciąży, a potem pediatra zapisał półrocznemu niemowlakowi.

Gość Fijfijfijuuuuu
Ok, dzięki :)

Gość Fijfijfijuuuuu
Ok, dzięki :)