Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skullcandy

niewyrobiony etat

Polecane posty

Gość skullcandy

Pracuje od kilku miesięcy w pewnej firmie na umowe o prace- pełen etat. Na 8 przepracowanych miesięcy, tylko w jednym wyrobiłem etat. W pozostałych 7 miesiącach przerobiłem od 90 do 130 godzin/ miesięcznie. Prezes powiedział, że wypisze mi urlop. Ale takiż mi mi nie przysługuje aż w takiej ilości. Przecież za każdy przepracowany miesiąc należy mi się 1,5 dni urlopu. W ciągu najbliższych dni mam zamiar zrezygnować z pracy. Tylko boje się co z tymi moimi nieprzepracowanymi godzinami. Wydaje mi się, że Pan Prezes od mojej ostatniej wypłąty odejmie mi kwotę równą moich nieprzepracowanych godzin ze względu na brak wyrobiononego etatu. Czy ma do tego prawo? Dodam tylko, że etat jest niewyrobiony ze względu na jego rozkazy. Puszczał mnie często do domu wcześniej, dawał mi wolne.

Gość skullcandy
Pracuje w hotelarstwie. Prezes dochodził do wniosku, że 2 osoby na zmianie to za duzo i jak było mniej rezerwacji to jednego z Nas puszczał do domu po 4, 5 lub 6 h pracy. I w ten oto sposob wyrabialem mniej niz etet

Nie fajna sytuacja, ale czy ktoś był tego świadkiem że on cię tak puszczał do domu. Zresztą jak masz podpisaną umowę na cały etat a nie pracowałaś tyle przez pracodawce to powinnaś dostać całe wynagrodzenie zwłaszcza gdy masz najniższą krajową.

Gość opatra
problem w tym, że on wszytskich puszcza do domu po 4-6 h