Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaa100

czy mogę brać te tabletki?

Polecane posty

Gość monikaa100

jestem w 8 tygodniu ciąży i gin przepisywala mi tylko kwas foliowy i zastanawiam sie czy moge sama kupic jakies witaminy i brac bez jej wiedzy? myslalam o Prenatal DHA lub Complex? mozna je brac przed zrobieniem wszystkich potrzebnych badan?

możesz brać sam prenatal. Ja brałam go przed ciążą i cały czas łykam tylko te witaminy aż do końca ciąży- tak ustaliłam z moim gin, moja przyjaciółka jest farmaceutką i tez go bardzo poleca.

Gość strasznie smutna
ja polecam LADEEVIT ma wszystkie witaminy i kwasy OMEGA, i oczywiscie ze sama mozesz brac jakies witaminy, a przy kolejnej wizycie powiedz lekarzowi ze kupilas sobie takie witaminki i tyle :) tam naprawde masz wszytskie witaminki i nie musisz dodatkowa brac nic, to sa jedyne witaminki ktore maja tak duzo witamin w jednej kapsulce, sama sprawdz na google :)

Gość Kapijonka
prenatal albo ladevitt- tez ma kwasyy omega a jest znacznie tanszy od prenatalu dha

Gość strasznie smutna
http://www.ladeevit.pl/? LadeeVit - skład: Ladee Vit to starannie dobrany zestaw 11 witamin, kwasów Omega-3 oraz 7 składników mineralnych. 1 kapsułka preparatu Ladee Vit zawiera: * kwasy Omega-3: - EPA 32 mg, - DHA 160 mg * witaminy: - witamina B1 1,4 mg - witamina B2 1,6 mg - witamina B3 18 mg - witamina B5 6 mg - witamina B6 2 mg - witamina B12 2,6 mcg - kwas foliowy 400 mcg - biotyna 50 mcg - witamina C 80 mg - witamina D 10 mcg - witamina E 10 mg * minerały: - magnez 75 mg - mangan 1 mg - żelazo 27 mg - cynk 10 mg - jod 200 mcg - selen 60 mcg - miedź 1 mg

Gość monikaa100
a czy moge brac je przed badaniami na krew itp? no i ktory DHA czy complex? bo inne raczej nie ale bardzo dziekuje za podpowiedzi

Gość komixa
ja też biorę ladeevit, bardzo dobry skład :)

Gość Ja robiłam
Ja do 13tc brałam folik. na wizycie w 9tc dostałam próbki femibion natal2 z zaleceniem żeby je brać od 13tc i odstawić wtedy folik. Tzn nie koniecznie te tabletki ale suplement. Ale że dobrze się po nich czułam to biorę je do dziś-34tc:)

Gość takasofija
Do 12 tyg sam folik, potem dopiero witaminy.Tak zalecała mi położna. Na samym początku ciązy zestaw witamin nie jest konieczny, najważniejszy jest kwas foliowy.

Gość komixa
to są przypadki indywidualne, ja miałam niedobory na poczatku