Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizolondia

ale pyszniutki obiadek sobie zjadłam ;)

Polecane posty

Gość fizolondia

kluseczki śląskie z dziurką , żółciutkie na żółtkach, do tego rybka w cieście i biała kapustka na surówkę a wasze diety jak tam ? :D smakuje seler i gryzienie marchewki ? a te na kopenhaskiej ? jecie już czwarte jajko gotowane dzis na obiad ? z łyżka szpinaku ? hehehe 🖐️ :D

Gość Piekny Chuseyn
ehehehe no jemy a wy towarzyszu tylko paczycie? no to Paczcie daley towarzyszu eheheheeh :-)))) zapisz to w archiwum eheheheheh

Gość Jagoda26
no,dobry obiad zjazdłaś,ja też lubię pojeść choć diet mi żadnych nie trzeba na szczęscie.To wielkie szczęście móc jeść wszystko ile sie chce.

Gość Piekny Chuseyn
acha na deser będzie w wannie śmietanka i krwista zupa z tampnem jakby ci brakło żelaza to wiesz ruche mozesz razem z piet om ach och hehehe .... tylko nie połykaj śliny bo narobisz smaku ehehhee i sie zapach na klatce rozniesie a wiesz jakie drzwi majom nieszczelne ....

Jak ja robię kluseczki to jem same z kubasem mleka lub z mięskiem w sosiku.Ja dziś robię sobie zapiekankę z makaronu a na deser sernik cytrynowy..mmm..pysio :)

Gość Zabójca29
Kluski śląskie z rybą ? Ale masz jazde fajną haha

Gość fizolondia
Cudownie będzie umierać na szkorbut, pelagrę i jelito grube :classic_cool: Wprawdzie dość ciężko będzie znosić ból pękających od cholesterolu naczyń krwionośnych, a drgawki nowotworowe też do najmilszych należeć nie będą ale co tam, najważniejsze, że nie muszę jeść marchewki, bo mam zgrabne jak Boening316 uda :classic_cool:

Gość fhfvffhxfb
prosze podaj przepis na sernik cytrynowy bo smakowicie sie nazywa

Gość goufgog
a ja dziś warzywa na patelnie

Gość Piekny Chuseyn
co ty ty bedziesz żyć wiecznie :-) to TW oja karma .... godnie pochowasz sój elektorat na TG eheheheh każdego z osobna dasz namaszczenie z książeczką dobrej diety ...... ale pociecha w tym że wyjątkową IDIOTA bywa tylko jeden i niech mu tam.... aniołki pieszczą Małego ehehehehe wirtualnie tak tak tak tak

Gość zielonookie szczęście
Moja dietka świetnie idzie. Śniadanko- sok wyciśnięty z pomarańczy, cytryn i grejfruta, do tego kawa, jajo na miękko, bułka ziarnista z masłem prawdziwym, ogórek i pomidor Na drugie śniadanie miks owoców Na obiad zupa krem z brokuł, na drugie naleśniki ze szpinakiem Na deser będą orzechy i suszone owoce A na kolację łosoś

Gość Piekny Chuseyn
acha a co u Channy? wciąga dychy? nosem dalej :-) oj ta miłość jej nie służy ...chyba przezuciła sie na BUtapren i jest na ODWYKU Niech jej Gwoazdka Czerwona wyznacza drogę do DOMU Ksycia .....ehehehe

Gość Zabójca29
Zielonookie fajne menu Tylko najwążniejsze tu ruch !

Gość zielonookie szczęście
ruchu mam dużo, codziennie rano orbitrek, do tego jezdze na rowerze i lubie chodzic na basen :-) ruch to podstawa, to prawda

ja zawsze robię według tego przepisu i pyszny wychodzi :) Opakowanie ciasteczek typu petitki - 225 g (mogą być też inne podobne) 110 g rozpuszczonego masła 2 łyżeczki cukru Składniki - masa serowa: 1 kg serka trzykrotnie mielonego (mój był śmietankowy) 200 g śmietany 36% 4 jajka 250 g cukru pudru 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 cukier waniliowy sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka (kopiasta) skórki otartej z cytryny kilka kropli esencji cytrynowej ewentualnie 2-3 krople barwnika spożywczego żółtego udekorować według swojego pomysłu.Ja daję plastry pomarańczy lub mandarynki z puszki. Ciasteczka rozdrabniamy i wszystkie składniki spodu dokładnie łączymy. Tortownicę średnicy ok. 24 cm zapinamy na folii aluminiowej i folię zawijamy na zewnątrz do góry! Nie obcinamy dookoła tortownicy. Jest to bardzo ważne, bo w trakcie pieczenia tłuszcz wycieka nam z tortownicy. Wylepiamy ciasteczkową masą spód i boki. Wstawiamy tortownicę do lodówki (brzegi stężeją) na ok. 1/2 - 1 godzinę. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie miksujemy. Ja zaczynam od utarcia jajek z cukrem, potem dodaję wszystkie inne składniki, przy czym na końcu dodaję ser. Wylewamy masę do tortownicy (nie należy się przejmować, że jest rzadka - taka ma właśnie być). Pieczemy ok.godziny w temperaturze ok.160 stopni.Sprawdzamy patyczkiem, czy sernik jest ścięty. Jeżeli tak to możemy już nie dopiekać dłużej. Gdy sernik jest już upieczony to wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki. Wkładamy np. drewnianą łyżkę, aby drzwiczki pozostały uchylone. Po ok. 30 min. możemy wyjąć serniczek. Wystudzony sernik wkładamy do lodówki.Podajemy mocno wychłodzony i przybrany według upodobań.

Gość fizolondia
ale jaka to ta ciasteczkowa masa? :o

nie umiesz czytać?:) Rozdrabniasz te ciasteczka na kawałeczki,dodajesz rozpuszczone masło i cukier i powstaje Ci masa.