Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest oklepane

Paszport brytyjski dla dziecka

Polecane posty

Gość jest oklepane

Witam niedawno urodzilam w uk. Mieszkamy tu od ponad 5 lat wiec chcialam sie starac o paszport brytyjski dla syna. Czytalam informacje jakie warunki trzeba spelniac, jadnak mam pewne pytania.. otoz prace zaczelam w 2007 w sierpniu, teraz jestem na macierzynskim oczywiscie stale zatrudniona, mam wiec p60 tylko do roku 2011, czyli za 4 lata, czy ktos z was w takiej sytuacji wysylal moze payslipy albo p45. Chcialam wyslac payslip z roku 2007 z sierpnia ze wtedy zaczelam..i terazniejsze ze nadal pracuje.. Drugie..ja i ojciec dziecka nie jestesmy po slubie, zyjemy razem, mieszkamy razem czy wiec musze dolaczyc takze dokumenty typu p60 od ojca dziecka? Z gory dziekuje za odpowiedz

moze nie znam do konca tematu, ale z tego co sie orientuje to jedno z was musi pracowac 5 lat (wiec niekoniecznie ty).

Gość jest oklepane
e my oboje pracujemy 5 lat, mnie minelo 5 lat w sierpniu, a ojcu dziecka w kwietniu

wiem ze musi byc przepracowane 5 lat przed urodzeniem dziecka, obojetnie czy ty czy ojciec.

Gość tak jak powyzej
ja sie staralama z partnerem i musi byc przepracowane 5 lat przed urodzeniem dziecka. my nie mielismy p60 z 2005-06 wiec przyslali list ze potrzzebuja bo nie moga wniosku rozpatrzec... payslipy tez moga byc.. dzwonilismy do tax office o zarobki z 2005-06 gdy przyslali to wyslalismy do biura paszportowego. za tydz przyszedl paszport a ok 3 dni wczesniej dokumenty

Gość tak jak powyzej
my tez nie po slubie pismo ja wypelnialam dokumenty partnera( p60 paszport) zdjecia dziecka i polski paszport (jesli posiada) i wyslalam moj paszport tez i akt urodzernia dziecka brytyjski pelny i osoba z angielskim paszportem musi wypelnic i podpisac zdjecie dziecka

Gość tak jak powyzej
aha i home office nie wysylalam i nie pytali

Gość kredka bambino
nikt jej dziecka nie zabierze. Jak sie nie znacie to radze stulic mordy

Gość zielonemajty!!!!!!!!!
nielubie uk wstyd to ty przynosiz szama sobie tutaj na forum. dzieckomoze miec dwa paszporty..lepiej dla niego w zyciu,zawsze sie przyda.

Gość jest oklepane
robie brytyjski bo jest mniej zachodu, po pierwsze do konsulatu do londynu mam daleko, po drugie bylby to koszt 300 funtow za samo paliwo i targanie dziecka 5 tyg w taka dluga podroz, a brytyjski dostane na 5 lat, polski tez bym mogla ale bym musiala latac tlumaczyc akt urodzenia.. wiec wole ta brytyjska opcje i szybsza zreszta..

Gość hghjfgjhhgjghj
do jestes glupia szmata i tyle depertowali ?? jak sie nie jest przestepca to cie nikt nigdzie nie deportuje..a jak juz robisz machloje to jestes sam sobie winien za losy dziecka :P

Gość Luz de los Andes
osobiscie wole podrozowac z dzieckiem,ktory ma taki paszport jak ja :-)

Gość fghgfhf
ale to tylko dlatego ze TY wolisz tak? to dlatego dziecko ma nie miec dwa paszporty bo mauska ograniczona ciota :D a wiesz ze czasem warto miec te dwa paszporty.podam ci przyklad jeden. moja ciocia ma amerykanski i polski paszport. za kazdym razem jak ajedzie na amerykanskim do uk to ja trzepia i zadaja tysiace pytan..a po co a dlaczego i do kogo i ile ma kazy.. na polskim paszporcie jedzie bez zadnych pytan. to taki jeden durny przyklad. poza tym jezdzac na wakacje,do pewnych krajow,w jej przypadku nie warto pokazywac sie jako amerykanim,a na polskim paszporcie witaja cie z szeroko zlozlonymi rekami !

Gość Luz de los Andes
napisalam po polsku przeciez: PODROZOWAC z moim dzieckiem majac taki sam paszport . Ogolnie staram sie dac dziecku wiecej niz mialam-ale ja decyduje o hierarchii wartosci.I okreslenie "ciota"zachowac dla siebie!

Gość Edyta 111
ja mam paszport polski,maz tez-i mam podrozowac z angielskim niemowlakiem-moim dzieckiem?!Bezsens.?Bo inaczej to "ograniczona ciota" twoim zdaniem ...?Co za maniery,swoja droga...

Gość nie niellubieuk ale...
no prosze-widze,ze ,nie wszystkie kobiety urodzone w polsce glupieja na wyspach ...