Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma maalinkiii

bol gardla i goraczka u 3,5 letniego dziecka?

Polecane posty

Gość mamma maalinkiii

co podawac?

Gość ROTO TT
NUROFEN CZY COS PRZECIWGORĄCZKOWEGO I PRZECIWBÓLOWEGO, HERBATA Z ,Z MALINAMI NA NOC (DZIAŁA POTNIE WIEC NIE WYPUSZCZAJ DZIECKA NA DWRÓJ JAK JA PODAJESZ). nA GARDŁO TANTUM VERDE.nAJLEPEJ IDZ DO LEKARZA LUB CHCIAZ APTEKI NIECH CI COS PORADZ...JEST DUŻO SPECYFIKÓW

hascosept na ból gardła herbatka z lipy by sie wypociło lub gotowy pyrosal i cos przeciw gorączkowego

Gość mamma maalinkiii
dzieki.

Gość onaWolna
ELOFEN- bez recepty, oczyszcza drogi oddechowe górne i dolne NUROFEN- na gorączkę SINECOD- w razie suchego kaszlu ACTIFED- w przypadku kaszlu mokrego DIPHERGAN- jeżeli kaszel jest krtaniowy (szczekający, duszący) NEOSINE (j.w., ale on działa ogólnie na organizm- przeciwwirusowy, a krtan początkowo zwykle jest wirusowa) HERBATA Z MALINĄ I CYTRYNĄ

Gość onaWolna
no myszka, moja córka ma 3,5 roku i od roku przyjmuje i diphergan, i actifed, zlecone przez lekarza, więc proszę cię, nie mów, że zle rady, bo to normalne leki dla dzieci w tym wieku. Oba zdaje się od 2 r.z. Chyba że wiesz lepiej od lekarza i ulotki. gdyby nie diphergan, moja córa już by się 10 razy udusiła, actiifed świetnie zwalcza i katar, i kaszel. Tak, od kiedy ma 2,5 roku!!!!!!!!!!!!

OWSZEM ale na recepte to nie rdzi się komuś żę podaj diphergan bo ja daje ale tobie wypisał lekarz ! to lekka różnica a actifed od 7 ale skoro lekarz zalecił to i pewnie dawkę zmienił

Gość onaWolna
Nie, actifed jest dozwolony od 3 r.z. przy dawce 5 ml, zapytaj jakąkolwiek farmaceutkę. Diphergan sama brałam od kiedy skończyłam niewiele ponad rok, córka bierze od kiedy ma 2,5, wiele mam podaje diphergan, nie jest jakimś wypaczeniem, na receptę, ale warto pamiętać, bo to najskuteczniejszy lek w przypadku krtani.

Gość onaWolna
zaskarż lekarza :D

Gość onaWolna
lek jest od 7 r.z., ale tylko do 1 r.z. są przeciwwskazania.

Gość vchvgvhh
Ale po co doradzasz leki których i tak nie kupi bo są na receptę??:/

Gość co weekend - i kolacja i wino
Myszka, moje 3 letnie dziecko też brało i diphergan i actifed, jak na farmaceutkę to chyba wielu rzeczy musisz się douczyć :o 🖐️