Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdxncds

Patrząc teraz u was za okno jak ubrałybyście malucha na wyjście ze szpitala

Polecane posty

Gość kjdxncds

Oczywiście teraz w sensie pogody jaką aktualnie mamy za dnia :) Termin mam za 1,5 tygodnia i nie mogę naszykować ciuchów na wyjście ze szpitala :( Mam sporo rzeczy więc mogę śmiało przebierać, ale nie wiem! To moje drugie dziecko, ale pierwsze było z lata a teraz jesień, jeszcze nie zimna więc raczej nie na kombinezonik, chociaż z drugiej strony to będzie takie niemowlę, pierwsze wyjście. Może jakieś październikowe mamy się wypowiedzą

Gość do autorki tego tematu
no to spadaj na pazdziernikowy topik i nie zawracaj innym dupy

Gość kjdxncds
ciężko byłoby pytać o to w każdym październikowym temacie z ostatnich lat, poza tym niekoniecznie nadal mamy się tam udzielają, a tu może zajrzą akurat takie co rodziły w tym okresie

Witaj, ja tez mam z tym mały problem a termin mam za 3,5 tygodnia, przygotowałam dla męza do zabrania body na krótki rękaw, śpiochy, sweterek czapkę no i polarowy kombinezon, chyba bedzie ok, wiadomo wieje i jest zimno wiec trzeba zakryc fotelik wychodzac ze szpitala zeby się nie nałykało zimnego powietrza

Gość olamary
Ja mam co prawda już większe dziecko, ale się wypowiem!Ja bym na twoim miejscu ubrała go tak:bodziak z długim rękawem do tego rajstopki,półśpiochy albo śpiochy na to jakieś spodenki i bluzę, albo bym włożyła kombinezonik taki polarowy i powinno wystarczyć, ja tak ubierałam małego w tamtm roku, jak był maleńki:)

Gość anka skakanka 29
Ja jak wychodziłam z córką ze szpitala to było 20 stopni na minusie.Ubrałam ją wtedy:body,kaftanik,pluszowe śpiochy,swetr.Wsadziłam ją do rożka i okryłam kocem.Teraz bym ubrała podobnie oprócz swetra.

Gość jikjkjk
A nie prościej, jeśli w dniu wyjścia ze szpitala wyjrzysz za okno, sprawdzisz pogodę i poinstruujesz męża/partnera co ma przywieźć? Lub poprosić mamę?

Body kaftanik polspiochy skarpetki czapka i kombinezon jesienny. Tyle ze ta pogoda mega zmienna-o 12.00 bylo 20 stopni i slonce a o 15.00 deszcz i 12st.

Gość kjdxncds
Jakbym poprosiła mamę to by dała zimowy kombinezon, koc złożony na 10 razy itp :P Mąż zastanawia się nad tym tak samo jak ja. Tzn tak właśnie zrobimy tzn naszykuje ze 3 zestawy i z tego coś wybierzemy, ale tak zorientować się chciałam jak inne mamy by ubrały

Gość bsdfhgsee
ja rodzilam zimą, tez nie bardzo wiedzialam, co na wyjscie, i zrobilam tak- wzielam rozne kombinacje, oczywiscie w granicach rozsądku- i to pielegniarka ubierala, i pomogla mi wybrac, co zalozyc....

Gość ja tez bym naszykowala
polarowy kombinezon ,owinela kocem, a pod to body i spioszki

Gość PaniG
Matko kochana wy to macie problemy

Gość jajcarkaaaa
U mnie w dzień jest obecnie jakoś 15 stopni. Założyłabym body, śpiochy i jakis rozpinany sweter. No i czapkę cienką. Samochodem musiałabym jechać, więc nie ma to znowu takiego wielkiego znaczenia, zmarznąć nie zmarzłoby

Gość mama dwóch dziewczynek
ja drugą małą rodziłam w grudniu, mróz był spory -20, a klinika ubrała dziecko w komplecik koszulka, kaftanik, śpioszki a na to ciepły pajac polarowy i już ;-) ale dziecko jeszcze było w polarowym ciepłym rożku + koc w gondoli... myślę, że noworodka najlepiej właśnie owinąć w ciepły koc, a pod spód cieniej ubrać niż pakować w kombinezon.