Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa maalinkii

wysoka goraczka u dziecka. jak corce pomoc?

Polecane posty

Gość mamaa maalinkii

ma prawie 39 s. cala rozpalona. dzis sobota wiec do lekarza nie pojde. a niewiem co jej jest.

Gość w sobote tez lekarze przyjmuja
ile ma lat? daj jej paracetamol lub cos innego na goraczke w dawce przewidzianej do danego wieku. Rob jej chlodne oklady pod kolanami i na czolo

Gość Dżennifer
daj jej cos na zbicie goraczki np tylenol i chlodne okalady na glowe,niech czesto pije i je lekkostarwne posilki,lekarstwo dawaj co kilka godzin i do poniedzialu bedzie jak nowa :)

Ile lat ma dziecko? Zobacz, czy nie ma czerwonego gardła, co się dzieje poza temp? Na zbicie gorączki podaj lek odpowiedni do wieku i dużo picia podawaj.

Gość mamaa maalinkii
ma 3,5 roku. ma zaczerwienione migdalki.

Więc syrop najlepiej przeciwgorączkowy o działaniu przeciwzapalnym np ibufen, nurofen. Podawaj 3 razy na dobę, dodatkowo coś na gardło. Dobry jest tantum verde w areozolu, albo coś do ssania. Popytaj w aptece.

Gość mamaa maalinkii
mam hascosep na gardlo.

Gość NA POGOTOWIE
JEDZ

Gość mamaa maalinkii
zadzwonie do przyhodzi maja dyzur. moz eprzyjada.

Gość uzytkownik
bez przesady,dwoje dzieci wychowalam i zawsze jak byla goraczka to najpierw sama leczylam jak to nie pomagalo to antybiotyk,jest jesien mala sie zaziebila i tyle ,dawaj cos na zbicie goraczki jak spada po leku to jest ok jak nie to wtedy dzwonic..........

Gość NA POGOTOWIE
jak n ie zawiez dziecko na pogotowie,to za male dziecko by z taka goraczka nie obejrzal corki lekarz,ewentualnie jak masz kase wizyta pediatry prywatnie na bank sa ogloszenia w gazecie w twoim miescie,lub na jakims portalu takich lekarzy

Gość mamaa maalinkii
a jak potrzebny antybiotyk. a moj lekarz dopiero po poludniu przyjmuje w poniedzialek,

Gość co za dziwna matka
są przecież przychodnie dyżurujące,prywatni lekarze a ty do poniedziałku chcesz czekac?Podziwiam twoją odwagę i bezmyślnośc.

Gość mamaa maalinkii
dzwonilam do swojej przychodzi.Byl lekarz dyzyrujsy ale widac zlikwidowali bo kaza dzownic na pogotowie.

Gość plyta ulubionego zespolu,ksiaz
na pogotowie dzwonisz w razie zagroszenie ZYCIA,a tak ubierasz sibie,mala i jedziesz sama taxi lub swoim autem

Gość A ja rozumiem
do szpitala!

Gość mamaa maalinkii
w moej przychodni byl lekarz dyzurujacy. i jak corka byla mlodsza dzwonilam i bez problemu przyjechal. a teraz juz nic nie ma. corka normalnie je. niechce sie polozyc do lozka.

Gość Dżennifer
dalas jej juz cos na zbicie goraczki zeby dzieciak sie juz nie meczyl i szybciej jej przeziebienie minelo?? jak nie chce sie polozyc to az tak zle nie jest,przy duzej goraczce bylaby nieprzytomna....

Gość mamaa maalinkii
dalam ibum. niby goraczka spadla do 38. i zjadla kanapki i jablko. ale taka rozpalona jak by miala ze 40 stopni.

Gość mammmaoli
Zrob jej syrop z cebuli z czosnkiem i z miodem oraz miod z sokiem z cytryny. Syrop podawaj 3 razy dziennie a miod z cytryna 2 razy najlepiej 1 dawke na czczo. Działa jak naturalny antybiotyk i wierz mi wiem o czym mowie. Wychowałam na tych sposobach corke ma teraz prawie 8lat. A antybiotyku juz nie miała od dawna. Podawaj corce duzo pic. Ugotuj jakis rosołek z kluseczkami. I oczywiscie nurofen w syropku co 6-8godzin. Jesli goraczka minie nie przestawaj podawac nurofenu. On ma działanie nie tylko przeciwgoraczkowe ale i przeciwzapalne, wiec to dodatkowo pomoze jesli ma zapalenie gardła. Na gardło mozesz dac tantum verde w aerozolu 3x1 psik. I niech po tym nie pije ani nie jje przez co najmniej godzinke. W ten sposob choroba szybko zejdzie. Jesli ma katar oczyszczaj jej nosek i nawilzaj go sprayem np.marimer albo dobry jest tez euphorbium na bazie soli fizjologicznej. Jest bezpeczny i mozna do uzywac czesto. Jakbys miała jakies pytania to chethie pomoge.

Gość mammmaoli
Dżennifer. Nie zawsze jest tak jak ty mowisz. Moja corka miała kiedys 40 st. I lekarka nie wierzyła poki sama nie sprawdziła, bo mała nie była lejaca ani nie przytomna. Dziecko kipiało radoscia. Innym razem juz sie pokładała. Wiec czasem roznie to bywa. A i jesli ma b.wys.goraczke zaleca sie stosowac okłady z lodu w owinietej scierce lub zamrozonej szmarce na czubku głowy by nie doprowadzic do porazenia i zapalenia opon lub mozgu. Mojej znajomej corka miała wys.goraczke i teraz jest uposledzona a kiedys była normalna.

Gość mamaa maalinkii
nie strasz mnie. polozyla sie do lozka i lezy.

Przestańcie ją straszyć. Po co na pogotowie? Trzeba podać lek i obserwować dziecko. Jeżeli gorączka rośnie, albo dziecko jest ewidentnie słabe, nie chce pić, czy wymiotuje to wtedy na pogotowie trzeba jechać. W sytuacji, kiedy dziecko tylko goraczkuje, ewidentnie od chorego gardła, można poczekać do poniedziałku.

Gość mammmaoli
Nie strasze cie. Ale tak było. Bo goraczka nie chciała zejsc. I dlatego trzeba jak najszybciej obnizac ciepłote ciała. Jesli syropy zawodza i widzisz ze goraczka sie utrzymuje lub słabo schodzi to trzeba poprostu tozrobic. Ja robiłam zrobuc. Ja zawsze mroziłam kostki lodu w specjalnym pojemniku na lod i owijałam to pielucha tetrowa i kładłam na głowe. Jak zaczynała pielucha byc mokrawa to wymieniałam na nowy okład. Albo jeszcze kapiel w wodzie o st.nizej niz ciepłota ciała. Tylko nie od razu do chłodnej wodyzeby nie dostała szoku termicznego.

Gość a to nie Ty pisałaś
wczoraj że mała ma gorączkę i boli ją gardło. jak gorączka jest tak wysoka i ciężko ją z bić to może to być angina. zobacz czy mała nie ma dziwnego zapachu z ust. a propo moje dzieci nawet przy zapaleniu płuc brykaj jak by zdrowe były. także to że nie chce leżeć o niczym nie świadczy

Gość Dżennifer
dlatego daje sie jak najszybciej leki na zbicie goraczki a nie leczy syropkami z cebuli ja zawsze mialam przy sobie tylenol,moj syn przechodzil czesto wysokie goraczki 40 st+ tez szalalam i dzwonilam ,przy bardzo wysokiej temp daje sie na przemian tylenol i motrin przy wzglednej jak autorki wystarczy tylenol co 4 albo 6 godz przynajmniej dwa dni nawet jak juz goraczka spadnie.....i nie strasz ludzi uposledzeniem ale fakt,zimne oklady sa wskazane,mi kazali wlozyc dziecko do zimnej wody w wannie ale zrezygnowalam jak leki zaczely dza;ac.....autorko,polozyla sie bo jest slaba i to nawet lepiej i dobrze by bylo jak by pospala bo sen to najlepsze lekarstwo,

Gość mammmaoli
Wiesz. Zaskocze cie. Własnie dzieki tym syropkom corka wyzdrowiała. Po co faszerowac dziecko jakimis lekami antybiotykami skoro mozna przyjmowac leki w naturalnej postaci? No chyba ze idziesz na łatwizne bo tak poprostu ci wygodniej. A o syropach powiedziała mi Pediatra. I dzieki niej moje dziecko chorowało raz w roku albo wcale.

Gość mammmaoli
kapiel w zimnej wodzie? Przy takiej goraczce? Dobrze ze tego nie zrobiłas. Mogła dostac szoku termicznego.

Gość mamaa maalinkii
dalam jej ok .6 rano ibum miala ok. 39 s. maaz teraz zmierzyl jej tem. i ma 36,6 . na gardlo mam hascosept.

Totalna bezmyślność... dziecko ma wysoką gorączkę a Ty chcesz czekać do poniedziałku??? pakuj dziecko do samochodu i jedz na pogotowie!