Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +wap+

Zaszlabys w ciaze w takiej sytuacij?

Polecane posty

Gość +wap+

Choruje od lat i podczas ciazy musialabym brac steryd w niskiej dawce,boje sie ze urodze chore dziecko,czy powinnam sprobowac?

Gość a dzieci sobie
Naprawdę jesteś taka głupia, że pytasz o to na forum? Lekarza zapytaj, idiotko, zanim zrobisz coś głupiego.

Gość +wap+
Lekarz zgadza se na moja ciaze a ja wciaz mam watpliwosci

Gość moja dusza tego chce
jesli czujesz sie na silach, zyc i wychowywac chore dziecko, to tak. Ja nie dalabym rady!Poczucie winy by mnie zabiło.Każdego dnia patrzac na dziecko myslalabym,ze go skrzywdzilam, bo "chcialam je miec"

Gość +wap+
Dokladnie tak mysle:o niby niskie dawki sa bezpieczne ale do cholery to leki!a jak cos pojdzie zle?

Gość moja dusza tego chce
jakie jest prawdowpodobienstwo w % choroby przy Twoim lekarstwie? Co Twój lekarz Ci powiedział?

Gość +wap+
Powiedzial ze niskie dawki sa nieszkodliwe i tyle

ja się zdecydowałam, mimo bardzo poważnej choroby, oczywiście po konsultacjach i zgodzie lekarzy - w moim przypadku ciąża w dużym stopniu "naprawiła" mój organizm

Gość +wap+
to moje marzenie;/ ale od 10 lat choruje na rzs

naprawdę powinnaś się skonsultować z lekarzami, bo opinia na forum niewiele CI da, ja mam zupełnie inny typ choroby i raczej opinie osób tutaj, nawet tych których szanuję i lubię nie wpłynęły by na moją decyzję, bo to bardzo specyficzna sprawa łatwiej odpwoeidzieć na pytanie "czy zajść w ciąże kiedy mam 1500 zł dochodu", bo pewnie jest sporo osób w takiej sytuacji... cokolwiek postanowisz, z mojej strony mogę Ci powiedzieć że było warto :)

Gość taktylkomowiesobie
ryzyko jest zawsze, na Twoim miejscu bym sprobowala, w dzisiejszych czasach mozna wykryc wady plodu i ewentualnie usunac, wez spruboj i pozniej okolo 12tc idz na badania genetyczne i lekarz powie, ze jeseli zdrowe to wszystko ok a jezeli chore to sam zaproponuje aborcje, wiem straszne ale nie masz tak naprawde nic do straceni, a w Polskim prawie istnieje cos takiego jak aborcja we wczesnej ciazy gdy dziecko urodzi sie bardzo chore, moim zdaniem powinnas sprobowac!