Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

justyna_kasia

bobotic a dicoflor30 biogaia

Polecane posty

witam, podaje mojej malej 6tygodniowej coreczce od kilku dni Bobotic z zalecenia pediatry na wzdecia.. dodam, ze mala ma problemy z wyproznianiem sie, nie potrafi zrobic samodzielnie kupki niestety musze jej w tym pomagac termometrem a nie chce tego robic codziennie, slyszalam ze moze pomoc na zaparcia Biogaia jednak jest stosunkowo droga. Macie jakies doswiadczenia z tymi lekami?? czy ktorejs z Waszych dzieci pomogl na zaparcia dicoflor30? czy mozna go laczyc z boboticiem?

Gość Nie wiem czy do Polski juz
BioGaia ma najlepszy sklad. Dicoflor troche gorszy, a Bobotic nie jest probiotykiem tylko ma simetikon na wzdecia (ta sama substancje co w Sab Simplex). Innymi slowy: placisz za to ile dostajesz w zamian.

Gość ojtam ojtam
ja dawałam dicoflor i bobotic - na kolke pomogło ale na zaparcia średnio - pomogła dopiero zmiana mleka - u nas bebilon powodował zaparcia

Gość aaallicjaa
U nas na wypróżnianie pomogła zdecydowanie biogaja, przez 1 miesiąc podawałam 2 razy dziennie po 5 kropli, kolejne miesiące 1 raz dziennie.

Ja podaję mojej córce mleczko z Hippa, które zawiera preabiotyki i probiotyki dla prawidłowej pracy jelit, zmieniłam na to mleczko z Nana Pro 1, które wywołało u mojej córci zaparcia.. Było wszystko dobrze przez około 3 tygodnie, jednak od ponad tygodnia znowu coś się zepsuło, córcia nie może zrobić samodzielnie kupki.. Pediatra poradziła mi Bobotic na wzdęcia, bo mała miała taki wzdęty, twardy brzuszek i powiedziała, że powinno pomóc i przepajanie córci wodą i herbatkami. Ja przepajam moją herbatką z Hippa ułatwiającą trawienie, jednak niewiele to pomaga :( kupiłam jej wczoraj czopki glicerynowe i wywołały kupkę wczoraj na wieczór i dzisiaj rano i była taka za rzadka aż chyba... Teraz na wieczór dalej się siłuje z kupką, pręży się i robi się aż purpurowa... Mówicie, że Biogaia pomoże?? A może to pierwsze objawy kolek u mojego dziecka?? Na wieczór mała jest strasznie rozdrażniona, po kąpieli krzyczy aż się zanosi i traci oddech, po jedzeniu nie chce spać.. i tak już od tygodnia..

Gość agula8
ja podawałam przy kolkach i problemach brzuszkowych latopic-biogaję odradziła mi lekarka przy usg brzuszka.Co do problemów ze zrobienie kupki to znajdź w necie katerer rektalny- to takie wentylki z rekomendacją, bezpieczne i skuteczne-odpowietrzają i pomagają zrobic kupę.U nas się sprawdziły