Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bhajaakakaaklakla

CO SĄDZICIE O KIERUNKU STUDIÓW EKONOMIA-SPECJALNOSC- FINANSE I BANKOWOŚĆ?

Polecane posty

Gość bhajaakakaaklakla

?

Gość 10 x nie..
sądzę że jest to obecnie kierunek po którym zasilisz grupę bezrobotnych. Poczytaj trochę info na necie, ostatnio było opisywane że najbardziej beznadziejne kierunki po których nie ma pracy to ekonomia i bankowość, prawo , socjologia i historia. Najbardziej poszukiwani są inżynierowie wszelkich branż. Teraz jest masę absolwentów po ekonomiach itp. i zero przyszłości po tym.

Gość vnsvnsl
ciekawe co piszesz, bo ja jestem po bankowości i nigdy nie miałam problemów ze znalezieniem pracy badania jakies prowadziłes/aś w tym kierunku że tak twierdzisz?

Moja koleżanka już od pierwszego roku studiów miała pracę w tej branży. Teraz po studiach sama kupiła sobie mieszkanie, czyli zarabia chyba bardzo dobrze (warszawa)

Gość 10 x nie..
no i co w zwiazku z tym?? , nie mówię że NIKT nie ma pracy po tym kierunku , tylko że wszelkie badania rynkowe mówią o tym że po tych kierunkach jest NAJWIĘCEJ bezrobotnych. Uczelnie wykształciły CAŁE MASY ekonomistów którzy nie mają co robić.

jeżeli będzie dobra, na pewno znajdzie pracę, dobry pracownik jest w cenie

Gość 10 x nie..
"Brakuje także etatów dla ekonomistów i prawników wszelkich specjalizacji. Uczelnie kształcą ich po prostu za dużo. Na drugim biegunie są inżynierowie, z niemal wszystkich branży, ale najlepiej związanych z energetyką, w tym jądrową, wiatrową i inną odnawialną, architekci i matematycy. Dla nich zatrudnienie będzie przez wiele lat. Kto może, niech zmienia specjalizację. Bo w najbliższych miesiącach o pracę będzie bardzo trudno." - proszę bardzo cytat z forum o biznesie

Gość no chyba cieeeeeeeeeeeeeeeeeee
ekonomia jest kierunkiem ścisłym, mozesz znalezc prace w ksiegowosci, biurach rachunkowych- jesli bedziesz dobry/a!!! a socjologia to co innego! to humanistyczne kierunki socjologia pedagogika historia nie maja szans

Gość marko polo 232
ekonomia to najbardziej shitowy kierunek jaki mozesz wybrac. Nie ma po tym roboty, wiem co mowie...