Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia000004

wysypka - alergia ??????? Proszę, pomóżcie!!!!!

Polecane posty

Gość Kasia000004

witajcie mam pytanie do mam, które zmagały się z alergią u swoich maluchów - jak wygląda wysypka na skórze?? Moja 4-tygodniowa córeczka ma na twarzy i ciele takie małe krostki w kolorze skóry, taka "kaszkę", skóra jest chropowata. Czy to może być alergia czy coś innego????? Karmię ją mlekiem modyfikowanym

Gość Kasia000004
przepraszam za zdublowanie tematu

Gość przyszla mama :)))
moze byc skaza bialkowa, idz do lekarza

Gość anitttaaa
Witaj! A czy Twoja córka ma kolki? Nietolerancje mleka? jakie mleko pije? Mój synek pił nan,później bebilon i po obydwu miał mega kolki, zatwardzenia, problemy z brzuszkiem, policzki miał szorstkie, drapał sie po nich, krostki na policzkach i za uszami. Diagnoza: podejrzenie skazy białkowej.

Gość Kasia000004
anittaa i jakie mleko w końcu pomogło?? Ja mieszkam w UK, mam możliwość zamówić pre internet nutramigen lub nan pro ha ale nie wiem które lepsze. Tutaj są mega problemy by kupić jakieś mleko hipoalergiczne. Kolek córka nie ma, trochę ulewa (ale chyba "w normie"), zaparcia ma.

Gość anitttaaa
My dostaliśmy od pediatry Nutramigen z uwagi na te objawy o których pisałam. Piszesz, że Twoja córka ma krostki na ciele i twarzy, one niekoniecznie muszą świadczyć o alergii. Może córka ma uczulenie na proszek, może to potówki.... A ma suche lakierowane policzki? Mój synek takie miał. Ja byłam u 3 pediatrów zanim dostaliśmy to mleko, nie wiem dlaczego tak niechętnie go przepisują. Na zaparcia podaj jej Biogaje, jest bardzo dobra, my przez pterwszy m-c podawaliśmy 2 razy dziennie po 5 kropli później 1 raz dziennie 5 kropli.

kasia idz do GP i popros o skierowanie do pediatry..powiedz dla lekarza ze podejzewasz milk allergy...fakt oni inaczej podchodza do tego,ale wszystko da sie zalatwic :)

poza tym wcale nie musisz sprowadzac mleka nutramigen bo z tego co sie orientuje te mleko jest tu dostepne i moze Ci je przepisac GP