Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krecik krecinski

NIE NA WI DZE moich studiów!!!!!1

Polecane posty

Gość krecik krecinski
wszystko, np to ze gdyby drugi kier NIE BYL PLATNY od nast roku to bym poszla na anglistyke czy cos i wziela na drugi np koreanistyke ale NIE MOGE, przeciez lepiej utrzymywac wszystkich urzedasow panstwowych niz ambitnych studentow a co ja chciallam powiedziec? :-) sama juz nwm

Gość zdccds
zal i takich debili ktorrzy dalli dupy, sprzedali siebie i wlasne marzenia w pogoni za lepsza kasa. a potem okazuje sie ze nie wiedza co maja ze soba zrobic. jak mozna byc tak durnym by wierzyc w to ze po czyms bedzie robota. dziewczyno, za 5 latsytacja rynkowabedzie inna. nie raz bylo tak ze motloch rzucal sie na ''popularne kierunki'' a za 5 lat na rynku nie byli juz nic warci. ja wybralam pasje i siwetnie sobie radze pomimo tego ze na rynku z moim zawodem koszmarnie. Ale ja kocham toco robie i to jest najwazniejsze bo dzieki temu znalazlam sposob na siebie i wiedzie mi sie fantastyznie

Gość krecik krecinski
a wiecie jaka jest oplata na uw za ndrugi kierunek? 825 zł przez 8 miesiecy ale w czerwcu gratis :-) kogo na to stac? i dlaczego nikt nie protestuje?

Gość trhrfdger
ja od tego roku zaczynam studia i tez nie bede robić tego co lubie...;/

Gość trhrfdger
kiedy byłam w gimnazjum wszystko jedno było mi do jakiego liceum pójde, ze wszystkiego mialam 4, 5... no i poszlam... na humana. Moze w 1 i 2 kl bylo ok bo mialam fizyke, chemie, biole, ale w 3 jak przyszla sama hist i polski myslalam ze wykorkuje. no i co mi zostalo? taki ze mnie humanista ze nawet porzadnie wyslowic sie nie potrafie.

Gość print1234
Autorze, autorko. Według mnie powinnaś studiować to co Cię naprawdę pasjonuje, interesuje i to w czym czujesz się naprawdę dobrze. Takie studia będą dla Ciebie bardziej satysfakcjonujące niż te na których jesteś (tylko tu studiujesz: ze względu, że ''politechnika, że niby ma być praca, że kierunek techniczny''. A tak naprawdę po studiach humanistycznych jak ktoś jest zaradny - poradzi sobie. Dyplom jest dodatkiem do tego KIM JESTEŚ? A nie odwrotnie! Ktoś może mieć skończoną najlepszą Politechnikę - przy czym nie będzie miał ''siły przebicia'', ''nie sprzeda dobrze swojej osoby pracodawcy'' - to i tak nie dostanie tej pracy! Studia humanistyczne - poszerzają horyzonty myślowe, dają wszechstronną wiedzę. Fakt - nie dają konkretnych umiejętności (choć to też zależy od kierunku i specjalności). Np. Po zarządzaniu przy specjalności Finanse i Rachunkowość naprawdę można nieźle sobie to wszystko połączyć. Według mnie - zawsze możesz jeszcze zmienić swoje studia. Zresztą i kierunek techniczny nie daje gwarancji pracy - liczy się szereg innych - dużo ważniejszych rzeczy.

Gość krecik krecinski
zmienić NIE MOGE. juz zmieniałam, rok w dupe

Gość krecik krecinski
jeszcze jakby co mam papiery na europeistyce uw ale to jakas kicha

Gość krecik krecinski
a moze isc jednak na to??? bardzo glupia bym była? PLZ ODP

Gość krecik krecinski
HEJ???

Gość oy krecik
Europeistyka...hmmm no ktoś te hamburgery musi podawać

Gość oy krecik
o taak, mam kolezanke z bezpieczenstwa, chujnia

Gość oy krecik
dobra, nie pastwijmy sie :-p

Gość ale krecik, nikt za ciebie
zycia nie przezyje. uwazasz, ze kazdy na swiecie , kto sie uczy spiewania zostaje adele? Z jakiej paki ktos ma ci undowac ulubione stiudia i jeszce po nich zalatwiac prace, jesli nie ma popytu? Komu ta ma sie oplacic? Tak nigdzie nie ma. Ja chcesstudiowac to, co lubiusz ale na co nie ma zapotrzebiwania musisz byc po prostu lepsza od innych w tej branzy. Nie ma sie co obrazac - bo na kogo i za co? Jak Tusk by zaczal tworzyc niepotrzebne nikomu miejsca pracy dla hobbystów to ta gospodarka by calkiem padła.