Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xx25xx

Jak wymeldować

Polecane posty

Gość xx25xx

Witam, mam pewien problem. W mieszkaniu, w którym mieszkam z mamą (obie jesteśmy zameldowane), jest zameldowana jeszcze jedna osoba, ale zgłoszona jako osoba tylko zameldowana, ale nie mieszkająca w tym mieszkaniu. Jakiś cza temu ten osobnik wrócił i nie dał ani złotówki na mieszkanie. I oznajmił, że nie ma zamiaru płacić. Czy jest jakaś opcja,żeby go wymeldować??

Gość gbdrg64984
Mieszkanie komunalne?

Gość xx25xx
jest to mój były ojciec :(

Gość wfgdf
jak go nie ma jakis czas chyba 3 miesiace ( nie wiem jak to dokumentowac zmoe zeznania sasiadow) to mozna jakos sądownie o ile typ nie sidzi gdzies w kryminale.,

Gość cos tu sciemniasz
"zgłoszona jako osoba tylko zameldowana, ale nie mieszkająca" Nie ma czegos takiego. Jak nie mieszka to nalezy wymeldowac administracyjnie,.

Gość gbdrg64984
Nie ma czegos takiego. Jak nie mieszka to nalezy wymeldowac administracyjnie,.-jest, osoba jest zameldowana (to w gminie) natomiast w administracji zgłasza się, że nie przebywa i wtedy mniej płaci się za media

Gość wfgdf
ehhh nietrybie, ojciec pijak zameldowany ale mieszka jak chce wiecej go pewnie niema niz jest. teraz sezon zimowy to bedzie siedzial na chacie wpierdalał i sie nie dokladal ... no i standard pewnie matke bedzie chciał jebnac.

jest jeden problem, bo aby kowalski mógł się wymeldować, trzeba wskazać nowe miejsce meldunku- od razu.

Gość egrtrg
ale co ci to da, ze wymeldujesz? pewnie chcecie, zeby z wami nie mieszkal, a do tego potrzebna jest eksmisja, a nie wymeldowanie

jest jeden problem, bo aby kowalski mógł się wymeldować, trzeba wskazać nowe miejsce meldunku- od razu.

Gość egrtrg
ale co ci to da, ze wymeldujesz? pewnie chcecie, zeby z wami nie mieszkal, a do tego potrzebna jest eksmisja, a nie wymeldowanie

Gość xx25xx
beda miała wiecej przestrzeni zyciowej

Gość egrtrg
nieprawda, nie trzeba podawac nowego adresu, vide-bezdomni :)

Gość egrtrg
ja jestem zameldowana na dworcu centralnym przy peronie 1 tor 7

Gość egrtrg
taaa, bardzo smieszne:P

Gość wymeldować to nie taka prosta
sprawa, więc tak: osobę niepłnoletnią mozna wymeldowac bez jej zgody, a jesli osoba jest pełnoletnia mui wyrazic zgodę na wymeldowanie, a żeby samemu taką osobę wymeldowac musi rok czasu nie wracac do miejsca zameldowania, wtedy poprzexz administracje da się to po wywiadzie zrobić. Inaczej nie dasz rady bez zgody tej osoby wymeldować jej.

Gość wymeldować to nie taka prosta
aha powiedz mi tylko kto melduje osobę która wynajmuje pokój na przykład na stały meldunek, to głupota, od tego są meldunki tymczasowe. miesiąc, potem 3 m-ce i potem wielokrotność (3 miesięcy).

Gość egrtrg
autorko kto jest wlascicielem mieszkania?

Gość xx25xx
właścicielem mieszkania jest mój pies

Gość egrtrg
w takim razie nic nie stoi na przeszkodzie psy nie sa gatunkiem pod ochrona :)

Gość dziunia ef
Jak facet nie pojawi się w chacie przez trzyy miesiące to trzeba wziąć świadków i pomaszerowac delikwenta wymeldować. Czyli, ze czekacie do wiosny - tatoi pójdzie w długą, a wy informujecie o tym zaprzyjaźnioną sąsiadkę i odliczacie dni jego nieobecności.

Gość cos tu sciemniasz
Nie ma czegos takiego. Jak nie mieszka nalezy wymeldowac. Jak mieszka nalezy zameldowac. Moe chodzi Ci o meldunek czasowy - tak czasowo mozna sie gdzies indziej zameldowac ale nie ma czegos takiego jak zgloszenie, ze sie nie mieszka. Nikogo to nie interesuje w administracji. Jak nie mieszka i nie chce placic to sie wymeldowuje.

Gość cos tu sciemniasz
osobe dorosla nie trzeba pytac o zgode. Jak nie mieszka to nie mieszka. Urzednicy maja obowiazek sprawdzic i wymeldowanie jest w trybie administracyjnym. O ile ta osoba rzeczywiscie nie mieszka i wyprowadzila sie dobrowolnie.

Gość egrtrg
juz po ptokach🖐️ trza bylo wymeldowac po 3m-cach od wyprowadzki; teraz delikwent wrocil i znowu mieszka, tu jest pies pogrzebany

Gość mialam podobną sytuacje
i wiem jak to załatwiłam, nie wiesz to nie wymadrzaj się !

Gość egrtrg
to moze opowiedz..?