Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama, to ja

Płytki PCV na podłodze

Polecane posty

Jak jest u was z utrzymaniem ich w ładnym stanie? Bo u mnie nie najlepiej, tzn. choćby się je myło codziennie i nabłyszczało - efekt fatalny. Może ja używam złych środków.

U mnie jest podobnie, a używam dosyć dobrych środków takich jak Pronto do mycia polerowania, i nic to samo.

Gość teli...
było połóżyć gres i nie ma problemu z utrzymaniem czystości ,lśnią jak lustro;-)

mimo wszystko, płytki to stosunkowo niedrogie rozwiązanie, pojawia się w wielu projektach, popatrzcie sobie choćby na stronę n-design. no tylko grunt wybrać takie płytki, które będzie łatwiej utrzymać w czystości, u mnie jest pies, więc regularnie pojawiają się kolejne łapki na płytkach, ale nie powiem by jakoś strasznie bałaganiarsko to wyglądało, po prostu trzeba przelecieć mopem co wieczór i jest ok.

Gość marysia_42
Żeby płytki PCV zawsze wyglądały ładnie trzeba je zabezpieczyć powłoką ochronna, która będzie nabłyszczać a zarazem chronić przed zbytnim zabrudzeniem. Na rynku jest wiele takich środków np. http://www.clearstore.pl/eilfix-poly-gard-akrylowa-powloka-ochronna-but-1l-p3466.html Jeżeli płytki są bardzo zabrudzone należy je doczyścić silniejszym preparatem przed nałożeniem powłoki ochronnej np. http://www.clearstore.pl/eilfix-pro-760-srodek-czyszczacy-do-usuwania-silnych-i-tlustych-zabrudzen-but1l-p3518.html

Niestety, nie mogę zmienić podłogi - wynajmujemy mieszkanie. Ja myję i nabłyszczam podłogę codziennie i efekt nie jest zadowalający. Nie wygląda to bałaganiarsko, ale podłoga nie wygląda dobrze i lśniąco. marysia_42, pisałam, że myję i nabłyszczam, ale to nic nie daje, czyli efektu, jaki bym chcaiła. Może to efekt środków, jakich używam. Będę próbować. anija21, to mnie zmartwiłaś.

Niestety, nie mogę zmienić podłogi - wynajmujemy mieszkanie. Ja myję i nabłyszczam podłogę codziennie i efekt nie jest zadowalający. Nie wygląda to bałaganiarsko, ale podłoga nie wygląda dobrze i lśniąco. marysia_42, pisałam, że myję i nabłyszczam, ale to nic nie daje, czyli efektu, jaki bym chcaiła. Może to efekt środków, jakich używam. Będę próbować. anija21, to mnie zmartwiłaś.

Niestety, nie mogę zmienić podłogi - wynajmujemy mieszkanie. Ja myję i nabłyszczam podłogę codziennie i efekt nie jest zadowalający. Nie wygląda to bałaganiarsko, ale podłoga nie wygląda dobrze i lśniąco. marysia_42, pisałam, że myję i nabłyszczam, ale to nic nie daje, czyli efektu, jaki bym chcaiła. Może toskutek środków, jakich używam. Będę próbować. anija21, to mnie zmartwiłaś.