Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mowidka

PSY,zapobiec tragedii tylko jak

Polecane posty

Gość Taka sobie jaaaaaaaaaaaaaaO
No wiadome- nikomu się nie chwal. A sąsiad nic Ci nie udowodni. Tym bardziej, ze sama pisałaś, ze ma nie po kolei w bani. Poza tym, nie tylko Tobie te psy przeszkadzają :D

mimo wszystko dziękuję wam za odpowiedzi choć takich rad się nie spodziewałam, ale chyba macie rację nie ma innego wyjścia

Gość Taka sobie jaaaaaaaaaaaaaaO
Gdyby w Polsce było normalnie to byś dostała inne rady :D Ale Polska to taka trochę dzicz i bez "samosądów" ciężko się tu obejść. Prawo jest jakie jest, policja tak samo :/ A dla Ciebie najważniejsze powinno być dziecko i jego ochrona. Ja też miałam wątpliwości z tymi psami. Ale córka się bała, ja się bałam (tylko maż się nie bał). Aż pięknego dnia kiedy szłam po małą do przedszkola jeden z kundli mnie zatakował. Szczerzył zęby i szykował się do gryzienia. Dobrze, ze w pobliżu były samochody, to się z nim ganiałam do okoła samochodu w przerażeniu :D Wtedy sobie powiedziałam: KONIEC! Ciekawe co w tej sytuacji zrobiłoby dziecko? Stanęło i czekało aż zostanie pogryzione? Czy zaczęłoby uciekać po prostej co by gorzej psa wkurzyło i gorzej by pogryzł?

Jeżeli spokojna rozmowa z sąsiadem nie pomoże. policja nie pomoże, to zrób tak jak Ci radzą dziewczyny. Poświęć kilka kurczaków nafaszeruj je trutką i po problemie. Albo poruszcie ten temat na jakimś zebraniu wiejskim? Poproście proboszcza żeby zaapelował z ambony. Szkoda psów bo nie są niczemu winne, ale skoro właściciel nie radzi sobie z nimi i nikt nie jest w stanie Wam pomóc to Zdrowie i życie ludzi jest najważniejsze.

Gość nie rozumiem!!!!!
to w twoim interesie powinno byc bys miala ogrodzenie szczelne, tylko idiotka napisdze "nie bede sasiadowi fundowac ogrodzenia" Swoje zrób by nie było dziurawe!!! To twoje dziecko moze byc poszkodowane!! Idiotka jestes z takim mysleniem!!!!

do nie rozumiem, pisałam już że ogrodzenie jest alenie na całej posiadłosci, bo ukształtowanie terenu poprostu nie pozwala na całkowite odgrodzenie, a idiotką to jesteś ty obrazając osobe której wogóle nie znasz, ulzyło ci??? super więc spadaj,

Gość iga dd
nie rozumiem!!!!!- nie zgadzam sie z toba ,ja tez nie mam ogrodzenia na caly terenie tylko podwórko ,a to dlatego ze za domem mamy 2 ha pola,troche sadu i maly ogrode warzywny wiec bylo by co ogradzac to raz a dwa jest mi to nie potrzebne i nie wyobrazam sobie ze jak ide z dzieckie np.na maliny ze napada na nas pies sasiadów.....psy nie moga biegac luzno(chyba ze na swoim podworku) i bez opieki.Ile to juz bylo pogryzien i wlasciciele musieli sie niezle tlumaczyc czy bylo ogrodzenie i nawet musza byc tabliczki z info.ze jest pies.Tylko ze policja to frajerzy ,bo gdyby systematycznie karali mandatami to takich sytuacji by nie bylo.Dlaczego na zachodzie nie widac bezpanskich psow?bo od razu jedzie chycel i po sprawie .A inna sprawa to podatek od zwierzecia -za granica nikt nie trzyma 5 psow bo go na to nie stac

Gość kaskaboot 2
nie rozumiem - sorry, ale głupoty piszesz, że głowa boli dziewczyna ma się ogrodzić, żeby psy nie weszły na posesję, tak? a jak wyjdzie ze swojej ogrodzonej posesji żeby pójść do sklepu z dzieckiem, to jak się obroni przed psami - z płotem będzie chodzić i naokoło siebie rozstawiać metr po metrze ???? jeśli ktoś posiada zwierzęta, to jego zasranym obowiązkiem jest zapewnienie im pożywienia i dobrobytu, a innym ludziom bezpieczeństwa. Sąsiad powinien się ogrodzić, a jeśli tego nie zrobi, to powinni odebrać mu zwierzęta, bo są groźne. Autorko, dzwon na policję codziennie - w koncu coś zrobią. Bądź uparta. Zadzwoń natychmiast do Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami - może pomogą w jakiejś interwencji. Jeśli nie zareaguje policja, dzwoń do jednostki nadrzędnej - i mów że zgłaszasz i nie ma żadnej reakcji, a wy nadal żyjecie w zagrożeniu. Musi podziałać - nie wierzę, że nie zadziała.

dziękuję kochane, najlepsze jest to że sąsiad ogrodzenie ma, ale drewniane i połowy tego ogrodzenia poprostu nie ma bo albo zgniło,albo psy wygryzły, mieszkam u teściowej od nie dawna ale na pewno tego tak nie zostawię, inni nic nie robią a okazuje się że te psy to postrach już od długich lat, i pogryzienia są na porządku dziennym, ale ja to przerwę, bo to jest nie normalne aby na własnym podwórku nie czuć się bezpiecznie

Gość twoja corka to przeciez
wiejski bachor a takich wsiowych bachorow nie zal. Wsioki to inna kategoria, troche jak zwierzeta :D