Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperowana_mama

mleko - ważne pytanie, proszę, wejdźcie

Polecane posty

Gość desperowana_mama

witam serdecznie. Mam pytanie do mam dzieci alergicznych. Które mleko według Was jest lepsze dla małego (5-tygodniowego) alergika - nutramigen czy nan pro h.a.? a może jakieś inne? Proszę podzielcie sie swoim doświadczeniem, które mleko lepiej się sprawdziło. To dla mnie ważne.

Gość zapytajkaa
mi lekarka poleciała bebilon pepti ale później okazało sie że jednak bez potrzeby :)

Gość ojtam ojtam
nan ha i wogóle wszystkie mleka ha - NIE SĄ NA ALERGIĘ!! one obniżają ryzyko alergii ale przy skazie nie podaje się ich nutramige i bebilon pepti - są jedynymi preparatami mlekozastępczymi w polsce, które się używa w przypadku alergii - pepti ma nieco lepszy smak ale ma i laktoze więc dziecku które jest uczulone równiez na laktoze zostaje tylko nutramigem - aaa i oba te preparaty są na receptę wydaną przez lekarza więc nie możesz sobie sama tak wymyślać co podać

Gość alergia a nutramigen
Zgadzam się z poprzedniczką. Nutramigen jest na recepte i nie możesz sama sobie decydować, że chcesz go podać. Jeśli nie byłaś u lekarza to skad wiesz że dziecko ma alergie i akurat potrzebuje pić Nutramigen?????