Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówką przez świat

8 tydzień ciąży a wylot do Egiptu.

Polecane posty

poza tym bez przesady, jak nazwać kobietę która odmawia parcia w trakcie porodu? Jak nazwać kogoś kto przychodzi na ostry dyżur po paracetamol? albo jak nazwać kogoś kto wzywa karetkę bo nieprzytomnej osoby a na miejscu zastajemy uśmiechniętą babcię "ot taka nieprzytomna dzisiaj jestem" DEBILE TO ZA MAŁO POWIEDZIANE

Gość hgg jestes przewrazliwiona
Hgg nie wiem po jakoich ty konferencjach jezdzilas ale ja mam za soba wile szkolen,konferencji zjazdow i zapewniam cie, uczestnicza tam ludzie dojrzali, z tytulami potrafiacy sie wyrazac i nikt nigdy nikogo nie wyzywal od debili. Takie slowa nie sa na miejscu,nawet jak ktos ma w temacie inne zdanie. Poza tym kto twierdzi ze w ciazy nie mozna brac kapieli??? Moze za goracej to nie bo rozszerza naczynia ale ja biore kapiele od pierwszych dni ciazy,szczegolnie by sie zrelaksowac. A teraz ciezko mi sie stoi i kuca wiec tym bardziej wybieram kapiel. Tak samo chodze na basen od samego poczatku. Nie badzcie smieszni ze swoimi teoriami,ktos gdzies cos przeczyta a potem tworzy mity,bo jednym uchem wlecic a drugim wyleci.

Gość hiacytaa lordis
hgg, ty jestes jakas walnieta staraczką po poronieniu i podpadasz juz pod kategorie wariatki, niestety

chyba nie sądzisz że profesor czy docent nie przeklina czy nie obraża nieraz pacjentów ? oj zdziwiłabyś się jakie słowa padają na blokach operacyjnych, uwierz mi. A konferencje oficjalnego stowarzyszenia lekarzy ginekologów. Co do kąpieli to chyba oczywiste że nie jest przeciwwskazaniem, byle nie w gorącej wodzie i czystej. Wiesz że łatwo zarazić się rzeżączką w morzu, hotelu, basenie? i to jest niebezpieczne. Już nawet nie mówię o całej egzotycznej florze mikrobakteryjnej Egiptu i jej wpływie na płód w czasie organogenezy. Wiesz, już nawet lepiej poronić niż urodzić ciężko chore dziecko z własnej winy.

nie wiem co to znaczy starczka, jeśli kobieta która stara się o dziecko to się nie staram, bo nie chcę go mieć a jeśli że jestem stara, to czuję się wyjątkowo młoda

Gość hiacytaa lordis
skoncz, skoncz bo sie blaznisz:O a skoro nie chcesz dziecka to po kiego grzyba siedzisz na kafe na "ciazy i wychowaniu dzieci"? co??? debilko....

pracuję w psychiatryku, więc wyzywaj mnie jak chcesz, bo żadna inwektywa prawdopodobnie nie jest mi obca ;)

Gość hmmm,,..
hgg należy ignorować bo jest to przykład niespełnionej, zakompleksionej biednej kobiety która swoje frustracje wylewa na forum.

Gość gluck:):)
Buahahaha, hgg no teraz to juz skompromitowalas sie zupelnie-nie odróżniasz rzeżaczki od rzęsistkowicy:D Zródłem zarazenia w rzezączce jest tylko i wylącznie czlowiek, zarazic mozna sie przez kontakty seksualne, albo dziecko w czasie porodu od matki!! To o czym piszesz to rzęsistek, nim sie mozna zarazic np. na basenie-ale juz nie w morzu bo to nie jest zbiornik wody stałej!!!! Rzesistek łatwo sie leczy globulkami na przyklad:D Zniknij smieszna dziewczynko,bo to ze sie na ginekologii znasz to chyba ci sie tylko przyśniło:D

Może i jestem śmieszna, ale pisałam o także o hotelach,a przez ręczniki to łatwa droga to zarażenia rzeżączką. A co do higieny w Egipcie, nie zawsze jest na najwyższym poziomie

Gość gluck:):)
mam wrazenie, ze ty nie pracujesz w psychiatryku tylko jestes jedna z pacjentek,ktorej przez przypadek dano dostep do neta :D

Gość hgg jestes przewrazliwiona
A swojego reccznika nie laska wziac ze soba?ja nie w ciazy podrozowalam a swoj recznik bralam. Po drugie to wcale nie tak latwo zlapac, te reczniki nie sa prane w 40 ztopniach,a gotowane i na pewno autoklawowane. Tak sampo jak posciel. Nie bez powodu jest ona glownie biala. Po trzecie,wiem, ze lekarze wyzywaja, ostro komentuja,ale miedzy soba i nikt takich slow nie rzuca na konferencjach. Jakby kazdy wszystkim sie tak bardzo przejmowal to by byl zeschizowany na maksa. Na kobiet w ciazy wiele niebezpieczenstw czeka,ale w pod kloszem sie nie zamknie. Wiesz ze zwykly ascaris jest olbrzymim zagrozeniem dla plodu??? Bo larwy przechodza przez lozysko?a ja nie znam ani jednej ciezarnej ktora by sie zbadala pod tym katem. A co dziennie mam kontakt z min 10 kobietami w ciazy. Wiec daj spokoj z rzezaczkami,rzesistkami i innymi egzotycznymi stworzeniami bo pod nosem masz gorsze zagrozenia i one cie zapewe nie interesuja. Nie mozna popadac w paranoje. Te twoje studia i praca padly ci na mozg juz.

Gość TAKAZLA
o matko!! ale sie porobilo!! ja osobiscio uwazam ze ciaza w pewnym sensie to choroba, sama jestem w ciazy i musze jak cholera na siebie uwazac, juz kilka razy wyladawalam na oddziale patologi ciazy a tam oddzialy sa przepelnione, jedna nie poroni a druga poroni z wlansej glupoty lub nie, teraz to sprawa autorki i dam sobie reke uciac ze jak poroni to bedzie sama sobie plula w twarz ze jednak wybrala urlop niz dziecko, chociaz w Polsce tez mogla poronic, ja wolalabym zyc ze swiadomoscia ze poronilam w Polsce a nie obwiniac sie ze to moja wina i poronic na urlopie.

Gość Siostraaaaaa
Moja siostra w 10 tyg.ciąży pojechała do Egiptu na stałe. (wyszła zamąż za Egipcjanina) Ciąze do konca utrzymała bez problemów (nie poroniła z/w na zmiane klimatu a poleciała w sierpniu) a i poród miała super/anglojęzyczni bardzo dobrzy lekarze. W sharm el sheikh są prywatne kliniki. Dla tzw. ""wyższej sfery" i dla turystów. Warunki lepsze niz w naszych miejskich szpitalach.