Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helio33

Obolała łydka po skurczu

Polecane posty

Gość Helio33

Wczoraj w nocy złapał mnie w łydkę straszny skurcz, rozmasowałam, rozchodziłam, ale boli cały czas. Gdy chodzę czuję taki tępy ból, mięsień cały czas jest twardy. Zrobiłam sobie ciepły okład, ale nie pomogło, czy mogło coś tam mi się uszkodzić przy zwyczajnym skurczu? czy taki ból jest normalny? (nigdy tak długo mnie nie trzymało). Co z tym mogę zrobić?

Gość ilonix
A byłaś u lekarza?Ja na Twoim miejscu bym od razu poszła.Nie wiadomo czy to nie jest nic groźnego,lepiej się upewnić.A narazie może na złagodzenie bólu maść Ketonal.

Gość znowu 10 osób pisze..,
tak to normalne mnie trzymalo zazwyczaj do 3 dni.

Gość znowu 10 osób pisze..,
jeśli zaraz po skurczu jak sie obudzisz (jak ten bol troche ustapi bo na poczatku to chyba nikt nie mysli aby noga ruszac) naciagnij ja delikatnie tzn. wyprostuj i palce do gory to pozniej szybciej dojdziesz do siebie.

Gość nawilżacz
Nie. Takie bóle zdecydowanie nie należą do normalnych. Mnie takie rzeczy nie spotykają, widocznie źle się odżywiasz, czegoś Ci brakuje w organizmie albo po prostu mało ruchu.. Musisz wybrać się do lekarza.

Gość ilonix
Zapomniałam dodać,że koleżanka mi ostatnio polecała maść Viprosal B,jej bardzo pomaga i łagodzi ból.Także może to jakieś wyjście,ale lekarz obowiązkowo również.

Też tak często mam, że łydka boli jeszcze na drugi dzień, ale za to jutro powinno być lepiej. A wcześniej też tak ci się zdarzało, że trzymało cie dłużej? Tzn jeszcze na drugi dzień?

Gość hippo99
Prawdopodobnie brak Tobie jakiś witamin. Ktoś dobrze doradził, żebyś łykała magnez, ale możesz się też wspomóc maścią Viprosal B. Świetnie radzi sobie w takich przypadkach.

Gość nawilżacz
Powinno pomóc. Troszkę poczytałem na temat tego specyfiku. Drogi nie jest ten viprosal b, a to dla mnie jest plusem. Teraz tylko kwestia zakupu. Mój syn co chwile ma jakieś wypadki, skręcenia i zwichnięcia grając w piłkę nożną.

Dajcie spokój z lekarzem, hipochondrycy :) Ja też raz tak miałam i się trochę przestraszyłam, ale minęło chyba po 2 dniach. A żeby zapobiec kolejnym skurczom, łykaj magnez, najlepiej w opcji forte.

Gość nawilżacz
Możesz jeszcze pójść na zabiegi. Jakieś lasery itp. Może to coś pomoże, jednak i tak polecam smarować maścią z 2 x dziennie.

Gość annia.....................
Tylko magnez z witaminą B.

Gość Tak, do lekarza ze skurczem
łydek :D Jednorazowym :D lol. Bardzo dużo ludzi to ma. To jest niedobór magnezu. Możesz też robić ćwiczenia rozciągające mięśni łydek, żeby zapobiec temu na przyszłość. No i praca stojąca lub długotrwałe siedzenie też nie pomaga.

Gość Tak, do lekarza ze skurczem
A ból po takim skurczu może trwać nawet kilka dni, wystarczy popatrzeć jak bardzo napięty jest mięśien przy takim skurczu, jest dosłownie twardy, nic dziwnego że potrzebuje czasu żeby się zregenerować.

mnie rowniez dokuczaja nocne skurcze. Gdyby to bylo tylko to to jakos bym przezyla, ale jest gorszy problem- otoz potem przez nastepne dwa dni cholernie mnie boli ten miesien w ktory mnie zlapal skurcz. Myslicie, ze jakas masc mi na to pomoze ?

Gość nawilżacz
Hmmm ja znam dwie maści fastum i viprosal b. Ta druga maść się bardziej opłaca i jest tańsza, obydwie działają tak samo. Mam nadzieję,że Ci pomoże. Ja jeszcze jak mam skurcze, np. stopy to zaczynam skakać. Wiem,że to śmiesznie brzmi, ale działa.

Gość Maść pomaga doraźnie
Brakuje wam w organizmie magnezu!!

masz racje pewnie co do wiekszosci osob odnosnie tego magnezu... ;) ale ja na przyklad biorac magnez nadal mialam skurcze, wiec nie wiem juz od czego to zalezy ;) poza tym jak mnie po takim skurczu przez 2 dni boli noga to czyms to trzeba posmarowac

Gość ilonix
Viprosal B pomaga zarówno młodym osobm,jak i starszym.Pomógł mojej koleżance,teraz jeszcze mojemu dziadkowo,a jego schorzenia są znacznie poważniejsze.Najważniejsze,że można maść kupić bez recepty.

Gość Nataliiaa
Łydki zazwyczaj bolą kiedy ma się skurcze. Wiem bo sama tego doświadczyłam, a więc to nic groźnego. Najważniejsze, aby pozbyć się skurczy i polecam Ci zrobić to z Chela Mag B6 tak jak ja! Mi pomogło, a więc uważam, że warto sobie zamówić te tabletki.

Gość Angelika P
Z bieganiem do lekarza po takim skurczu to nie do końca przesada. Ja miałam problem z niedoborem magnezu(skurcze i osłabienie mięśni, a odczuwam jeszcze bardziej - bo praca na nogach 8h) i 3 preparaty które przyjmowałam powodowały u mnie bóle żołądka i brak apetytu. Nie Wiedziałam, że takie suplementy bez recepty mogą dawać takie objawy. Pierwszym, który toleruje jest Chela-mag b6. Po 2 tygodniach zobaczyłam wyraźną różnicę, a teraz jest juz o niebo lepiej. Skurcze mam bardzo rzadko.

Gość Piotrek P89
Mnie skurcze męczyły nawet jak zacząłem brać magnez. Okazało się, że ten który brałem - neomag forte jest bardzo słabo przyswajalny. 2 miesiące brania regularnego i nic. Stracony czas...

Gość gość
Serdecznie zapraszam na mojego bloga gdzie dowiecie się jakie najlepsze produkty znajdziecie w drogerii Rossman http://bestcosmetics.blox.pl/html Zachęcam do komentowania usmiech.gif

Gość Alibabaaaaaaa
Mnie skurcz dopadl wieczorem, wyrywajac ze snu, tydzien kulałam, po 8 dniach przeszło, ktoś tak kiedyś miał?

Gość bumperquest
Możecie spróbować Kazeiny Miceralnej przy skurczach, to odżywka białkowa którą biorą na noc kulturyści, jednym z jej zadań jest chronić przemęczone mięśnie przed nocnymi skurczami które osobą trenującym zdarzają się nad wyraz często i są bolesne.

Gość Katarzyna Głowacka
Najlepiej to zgłoś się do lekarza, ale dodatkowo może spróbować czymś nasmarować okolice bólu, mi znajoma w podobnym przypadku mówiła że stosowała http://www.perskindol.pl jej pomogło, więc może i Tobie pomorze. Musisz wielu metod próbować.

A testowałaś tabletki na skurcze? są chyba z doppelhertz o ile dobrze pamiętam, ja je brałam w tamtym roku jak miałam problem ze skurczami łydek przy bieganiu :)

Gość Mariollle
Jest wiele przyczyn obolałych łydek, polecam poczytać https://bola-miesnie.pl/bol-miesni-lydki/ Ale najczęściej skurcze biorą się z niedoboru magnezu i potasu. Za dużo kawy, stresu, przetrenowanie i skurcz gotowy. Harpagon Forte Max na takie przypdłości jest świetny, jako doraźny środek oczywiście, bo, żeby wyeliminować całkowicie przyczynę to należy zmienić tryb życia i zadbać o odpowiednią dietę.