Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamusia

zachcianki

Polecane posty

Gość przyszlamamusia

hej dziewczyny :) zakladam ten temat zebysmy mogly tu pisac o naszych ciazowych zachciankach. Jestem w 19 tygodniu ciazy i od ok tygodnia mam wielki apetyt na sledzie w oleju i do tego obowiazkowo maslanka truskawkowa XD moj maz jak to pierwszy raz zobaczyl to powiedzial "o matko jak ty to mozesz tak razem jesc?!" hehe ;) a wy macie/mialyscie jakies takie dziwactwa kulinarne?

ja jestem w 22tc i kompletnie nic, ale to przez antybiotyk ktory musze brac i to do konca ciazy... :( zanim zaczelam brac ten antybiotyk mialam ochote na miesa :)

Gość hdidhd
Ja jestem w 11tc i mam chec na naleśniki z nutella i bananami :D

Gość głupia autorka
wmawiasz to sobie!!!!!nasluchala sie i naogladalas tv!!!! a ty uwazasz ze to zachcianka, hahaha głupia

Gość Kapijonka
do postu powyżej- dlaczego obrażasz autorkę??? może jak Ty bylaś w ciaży to nie miałaś apetytów, pod warunkiem, ze byłaś ;-) Autorko, ja jestem w drugiej ciąży i miewam zachciewajki, oj miewam... zdarzało mi się jeść kapustę kiszona na przemian z dżemem truskawkowym np,. :-D najbardziej dziwi mnie to, ze jak dopadnie mnie apetyt to potrafię tyle w siebie jedzenia wsadzić ;-) a nie przytyłam jakoś szczególnie dużo ( 11 kg- 36 tc) pozdrawiam

Gość takumnie
Ja jestem dopiero w 17 tc i na razie nie dopadają mnie zachcianki, jedyne czego nie mogę jeść to ryb. Jak sobie o nich pomyślę to od razu rewolucja. Do tej pory miałam jedyną zachciankę nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży i później przez kolejne 2 tygodnie ciąży na śniadanie, kolację i jako przekąskę jadłam masło orzechowe solone. Cała kuchnia mi nim pachniała i nie mogłam przestać.

Ja jak miałam się urodzić to moja mama chodziła do takiej knajpy koło jej pracy i jadła bigos (któremu chyba daleko było do takiego prawdziwego domowego bigosu) i popijała to maślanką albo kwaśnym mlekiem. A druga zachcianka jaką miała to truskawki prosto z krzaczka a ważne w tym jest to że był to styczeń 1980 rok więc można było sobie pomarzyć o truskawkach a napewno prosto z krzaczka. A ja jak byłam w ciąży to chodzłi za mną sałatki owocowe zupe pomidorową to bym mogła przez całą ciąże jeść i pierogi ruskie.

Gość a ja jadlam
kaszki nestle bananowe z dzemem truskawkowym to byl poczatek 7 miesiaca i do konca 8miesiaca moglam to jesc non stop ,w 9 miesiacu pilam litrami sok pomidorowy i ta zachcianka trwala az do konca ciazy.