Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeterianka_90000

czekoladowo-krwiste upławy od okresu przy 1 op tablerek

Polecane posty

Gość kafeterianka_90000

Witam, ostatnio zaczełam brać swoje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych "yaz" [pewnie firma i tak nie ma znaczenia] otóż zaczełam je brać, jak ustawa nakazuje 1 dnia miesiaczki ;d Okres jak zwykle trwał do 7 dni, ale dzis mija 9 dzien, a ja mam raz na dzien ciemno czekoladowo krwiste upławy. Czy to normalne? Wiem, że pewnie juz gdzies temat o uplawach był, ale nie odsyłajcie mnie do "szukania", bo u mnie sytuacja tak jakby ciągnie sie od okresu. A każdego z tekstem idź do lekarza - wyśle na drzewo ;p Naprawdę pójdę, nie ma sprawy, tylko, ze nie mam mozliwosci zrobic tego teraz, a chce ukoić nerwy.

Gość Perw mobilna
Wystarczy przeczytać ulotkę.

Gość shfhsifusfosifosifo
mam to samo, robiłam kilkumiesieczna przerwe w tabletkach teraz zaczelam i masakra jakas:(

Gość Perw mobilna
I nie zawracaj lekarzowi głowy. :o I nie są to upławy tylko plamienia. 🖐️

Gość cicho cicho cichosza
też tak miałam przy pierwszym opakowaniu.

Gość kafeterianka_90000
perw mobilna - czytałam, dwa razy :) Nie jest wspomniane w ulotce "yaz" o takich upławach. Jest wspomniane o o tych śródmiesięcznych, a to za jakiś tydzień :p Naprawdę przestudiowałam cały internet i ulotki zanim zdecydowałam sie komukolwiek zawracać tu głowę. Ale dziękuję za odp :) shfhsifusfosifosifo (heh wymyslny nick :D) - już myślałam, że jestem z tym sama :< choć pewnie i lepiej by było, nie życze nikomu takiego dyskomfortu :

Gość na mój gust mają za mało hormo
za mało hormonów stąd plamienie lepiej zabezpieczaj się dodatkowo jeśli po pierwszym opakowaniu to nie minie minipigułki czasami są za słabe

Gość Perw mobilna
Kurrwa. Aleś Ty głupia. Śródcykliczne nie oznacza, że są w samym środku cyklu. :o "Krwawienie śródcykliczne Przez pierwsze kilka miesięcy przyjmowania leku YAZ, można mieć nieoczekiwanie krwawienia (krwawienia poza okresem stosowania tabletek placebo )."

Gość Perw mobilna
To nie są minipigułki! Nie są za słabe! (A nawet gdyby były to nie niesie to za sobą potrzeby dodatkowego zabezpieczenia. :o) Wyraźnie jest napisane w ulotce wszystkich tabletek, że na początku stosowania takie krwawienia są normalne.

Gość na mój gust mają za mało hormo
więc napisałam że jeśli po pierwszym opakowaniu naal będziesz plamić, to znaczy że są za słabe i trzeba je zmienić na mocniejsze albo dodatkowo się zabezpieczać

Gość Perw mobilna
Nie po pierwszym, a po trzech co najmniej.

Gość cicho cicho cichosza
przez pierwsze trzy miesiące przyjmowania mogą sie zdarzać plamienia...

shit, skleiły mi się strony xd ok, widziałam w spisie ten temat, pomyslalam o tym, o czym mowa, gdy sie nie bierze tabletek - to jest czas owulacji a czytajac ulotke przy sklejonych stronach nie przeczytałam - mój błąd Po za tym nie ma się co tak denerwować :)