Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derex derex

moja dziewczyna jest strasznie oczytana

Polecane posty

Gość derex derex

Taka niepozorna, zawsze mi się wydawała taka zwyczajna, a tu taka niespodzianka. Spotkaliśmy się w większej grupie z kilkoma moimi znajomymi. Jeden jest w trakcie doktoratu i gadała z nim jak najęta cały wieczór i to o wszytskim, o komuniżmie o reżimie w Korei, o obozach, o polityce Chin, o nawiedzonych lasach w Rumunii, o kulturze żydowskiej, o biografii Anny Jantar, o książkach Agaty Christie. Czułem się jak debil przy nich. Nie spodziewałęm się po mojej dziewczynie, że ma aż tak szeroką wiedzę i to na każdy temat. Boję się, że przez to mnie rzuci bo ze mną nie ma o czym gadać. Ja nic z tematów powyższych nie wiem i zapewne na wiele innych też nie.

To chyba dobrze ? Nie przejmuj się nieznajomością pewnych dziedzin , poczytaj o tym co Cię interesuje , porozmawiaj i nie wpadaj w kompleksy :))

Gość assa tadarassa assa
jak wyżej - poczytaj o czymś, o czym ona nie wie i imponuj jej tą dziedziną

Gość Zacznij czytać...
.

Gość 56iikjhgf
Nie kazdy musi wiedziec wszystko i wszystkim sie interesowac. Jesli masz jakies zainteresowania to poglebiaj wiedze w tym konkretnym temacie, badz dobry w tym co cie interesuje + obycie ogolnie czyli podstawowa wiedza ktora kazdy powinien wyniesc z poczatkowego etapu edukacji (podstawowka-liceum) co wcale nie jest takie oczywiste (ja mam kompleksy ze nie znam historii polski, nie mowiac juz o swiecie, a o polityce nie mam najmniejszego pojecia).

Gość derex derex
Ja nadrobić braki? Niby czytam książki ale widocznie nie takie co ona. Wczoraj łacińskimi cytatami rzucała jak z rękawa. Nawet nie wiedziałem, że Adolf Hitler był wegeterianinem i nie znosił papierosów i przy współnych posiłakch obrzydzał jak mógł innym posiłki jeżeli składały się one z mięsa. Takich rzeczy nie uczą w szkole. A ona to wiedziała. No skąd? Czuję się jak głą.

Fajny jesteś :):) Przestań , czasem ludzie łakną wiedzy , bo tak mają ; Kiedyś czerpałam pełnymi garściami z każdej dziedziny, lubiłam wiedzieć. Ona pewnie też jest "jamochłonem". ciesz się , elokwentne laseczki to rzadkość i do tego brylują na "salonach" :) Uzupełniaj powoli , bo Ci czaszka wytrąci substytut niezależności :)

jeszcze.....bo zapomniałam....poszukuj wiedzy z innej dziedziny , nie powielaj tego czym Cię "nakarmi" Twoja kobieta ;IQ 140

Gość ale to trzeba jakies
biografie chyba czytac, co? jesli chodzi o hitlera. fajnie, zazdroszcze, ja takiej wiedzy nie mam.

Gość Do derex derex
Ale pewnie wygląda nieciekawie, coś za cos. Nie ma lasek mega oczytanych i z wyglądem seks bomby

Gość ddfdfgfgfg
"Nawet nie wiedziałem, że Adolf Hitler był wegeterianinem i nie znosił papierosów i przy współnych posiłakch obrzydzał jak mógł innym posiłki jeżeli składały się one z mięsa. Takich rzeczy nie uczą w szkole. A ona to wiedziała. No skąd? Czuję się jak głą." wybacz ale o tym to chyba kazdy wie. poza tym to nieprawda, ze hitler byl wege, to klamstwo wymyslone juz nie pamietam przez kogo, przez ktoregos jego wspolpracownika, zeby hitler zyskal w oczach ludzi, jaki to jest dobry, niemal święty, skoro nie je miesa, a prawda jest taka, ze wpieprzal mięso i to ostro, zwlaszcza wieprzowine. widac jednak malo ksiazek czytala ta dziewczyna

Gość ona jest głupia głupotą
innych ludzi. dokładnie tych którzy pisali te książki. obserwój świat i wyciągaj wnioski. to uczy samodzielnego myślenia a nie jakieś książki

Gość moj maz sie tez dziwi ze mam
wiedze na rozne tematy - staram sie co dzien czegos nowego dowiedzic, nawet jak jestem na kafe, zawsze sparwdzam co sie da w necie, czytam gł literature faktu. Ale moz maz z kolei ma niesamowita wiedze na inne tematy, niz znam ja .On jest dobry np. w technice, geografii, biologii, historii, ja w sztuce, literaturze, muzyce , polityce - i tak się uzupełniamy , nigdy nam sie razem nie nudzi - i o to chodzi.