Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natmik

jak często budzi się wasz niemowlak na nocne karmienie ???

Polecane posty

Gość natmik

Karmie piersią. Najdłuższa przerwa na sen trwa ok 3 godzin a potem równo co 2 godziny dzidziuś budzi sie do karmienia. Zje i zasypia i tak co 2 godziny strasznie to męczące jest tak co chwile wstawać. Jak u was wygląda nocne karmienie. Prosze o komentarze mamy karmiące piersią i mlekiem modyfikowanym.

Gość to-i-ja
Moja córcia budzi się co 3 h. Nie płacze. Steka i szuka piersi. Jakbym spała w drugim pokoju, to przesypiałaby około 5 h - do płaczu.

Gość Piotrusiowa
Syn 3 m-ce na piersi nie budzi się wcale. Karmię na godziny i przepajam

Gość mama 12 tygodni
karmię zwykle piersią w nocy, w dzień częsciej mm, na noc zwykle pierś, czasem butla. Mały zasypia po karmieniu koło 22 i śpi do 2:30-3. Wstaje po 5 i wtedy koniec spania. Czyli przesypia jakieś 4,5 godz do 5 w pierwszej przerwie, potem koło 2-2,5 godz.Bywaja nocki, że je co 2-2,5 godz, ale rzadko na szczęście. Ale znam maluchy śpiące bez przerwy po 8godz. Zauważyłam, że nie ma znaczenia, ile zje. Czasem tylko pociumka i zasypia, czasem wydulda oba cyce, a śpi tyle samo.

Gość ojtam ojtam
mój ma 23 m-ce- nie je od 7 m-ca życia a i tak wstaje w nocy nieraz po 5 razy bo płacze, albo wstaje na równe nogi..

Gość moj budzil sie co 2h ,pierwsza
noc przespala jak mial 4 tyg.od tej pory nie karmilam w nocy,a raczej sporadycznie.teraz ma 19m i budzi sie czesto.ida mu zeby wiec noce sa ciezkie.

Gość zonaKraka
Przez pierwszy miesiąc całą dobę jadł co 2,5 godz. mniej więcej. Potem przesypiał całe noce, do 5 mca, kiedy to zaczął domagać się karmienia w nocy. W ósmym miesiącu zobaczyłam że "ściemnia" żeby possać, już nie wypijał butli mleka tylko po 10-20 ml, zaczął dostawać wodę albo był po prostu na nowo usypiany- udało się, zanim miał 9 mcy nie był już karmiony w nocy. Wstawał od tego czasu różnie, czasem miał za dużo wrażeń albo ząbkował, ale generalnie noce przespane. Pół roku karmiłam piersią, potem mm.

Gość szkotka uk
praktycznie od samego poczatku karmilam ja zanim sama poszlam spac ok 23-24 i potem przesypiala mi do ok 6. nakarmilam ja jeszcze raz wtedy i do 10 znowu spala. Potem jak w 6 miesiacu doszlo stale jedzenie to zrezygnowalam z tego karmienia o 23 i spala od 19 do 8 rano bez budzenia. Ale wyprobowalam ze tylko po owsiance mi tak dlugo spi w nocy bo po innych kaszkach budzila sie ok 6-7