Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilustratorkaaa

dlaczego ludzie myślą, że praca grafika/ilustratora jest łatwa???

Polecane posty

Gość ilustratorkaaa

jestem ilustratorką dla kilku pism, pracuję też w reklamie, i to naprawde ciężka sprawa - zostałam poproszona o zilustrowanie artykułu do jednego z czasopism, deadline mam za 2 tygodnie, a ja nawet nie dostałam samego artykułu, i chyba specjalnie będę musiała się kontaktować z samym autorem, a takie sytuacje są naprawdę częste, zanimdołączyłam do agencji to jeszcze było użeranie się z ludźmi którzy nawet 200zł za ilustracje nie chcieli dać... żeby z tego wyżyć na dobrym poziomie, naprawdę nie mam na nic czasu, zarywanie nocy to też normalka... mimo że lubię to co robię to wciąż ciężki zawód :S

Gość to dlatego
bo sie opierdalacie jak chcesz ciezka robote to w kopalni zasuwaj

Gość 344r3344
latwa nie jest, trzeba znac programy graficzne i trzeba to lubic przede wszystkim. ja akurat nie lubie rysowac, nudzi mnie to strasznie i wydaje sie taką zabawą dla dziecka.

Gość szz
Ja zastanawiałam się nad studiowaniem grafiki na UMK ale zrezygnowałam, nie zgromadziłam prac do teczki i bałam się że nie poradzę sobie zprogramami komputerowymi.

Gość 344r3344
do bycia grafikiem nie trzeba miec studiow. znam osobe co nawet matury nie ma a sie uwaza za wielkiego grafika i nawet firme otworzyla, ale nie wiem jak sobie radzi....

Gość pieprzenie głupie,
A dlaczego ma się nie uważać jeśli jest w tym dobra? Ja świetnie rysuję i od jakiegoś czasu zaczęło mi to przynosić korzyści finansowe, taki mam talent, nie wiem czy można to wystudiować choć znam osoby które nauczyły się malować, ćwiczenie też czyni mistrza ale żeby coś swojego z głowy to już kiepsko za to kopistami są świetnymi.