Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konfetti123

Od kiedy "krzesełko do karmienia"?

Polecane posty

Gość konfetti123

Powiedzcie mi ile miesięcy miały Wasze dzieci jak posadziłyście je na tym krzesełku? Dzisiaj usłyszałam, ze powinno mieć skończone 7 m-cy...

Są krzesełka z regulowanym oparciem, więc od tego to zależy... Jam masz regulowane oparcie to od 3, 4 miesięcy?

Gość zonaKraka
Ja swojego jak już sam siedział, jak miał pół roku. I tak było w opisie, że krzesełko jest przeznaczone dla dzieci samodzielnie siedzących. Wtedy też zrezygnowałam z leżaczka, też zgodnie z instrukcją. I są faktycznie krzesełka w których już mniejsze niemowlaki mogą przebywać, z odchylanym oparciem.

Gość konfetti123
Kurcze, patrzę na opis allegro i nie widzę, żeby był regulowany. Córka ma 5 miesięcy więc jeszcze nawet nie jest rozłożony, ale planowałam za miesiąc ją już tam sadzać. Natomiast jak dzisiaj usłyszałam że musi skończyć przynajmniej 7 m-cy to się zdziwiłam. MOże po prostu chodzi o czas, kiedy dziecko samo siada, a jak wiadomo, dzieci rozwijają się każde w swoim tempie.

Gość ojtam ojtam
wg mnie od kiedy siedzi w nim a nie przechyla sie na boki i spada - mój miał koło 6 m-cy - jedne dzieci szybciej siadzą inne nie

Gość konfetti123
No właśnie też tak myślę. Może dziecko tej kobiety siedziało po 7 m-cu i dlatego tak powiedziała. Dzięki za odpowiedzi ;)

Gość werf3w2rf3wrf
Nie uzywalam krzeselka-karmilam dziecko w lezaczku, a gdy juz siedzialo, to sadzalam na fotelu.

Gość zonaKraka
To krzesełko z tego co widzę jest dla siedzących dzieci... więc ja bym jeszcze poczekała. Swojego sadzałam jak już siadał samodzielnie, a nie tylko siedział posadzony i się chwiał. Wiem że leżaczek z czasem może wkurzać, ale możesz dać dziecku pobawić się na leżąco na podłodze, na kocu czy w kojcu, a potem do leżaczka do pozycji półleżącej- będzie miał odmianę i przynajmniej karmienie wytrzyma. Jeśli nie będzie pewnie siedział w 8. miesiącu, to też go przecież nie będziesz tam sadzać dlatego że słyszałaś że od 7. A najlepiej zerknij do instrukcji. Zawsze jest napisane dla jakich dzieci. werf3w2rf3wrf- żeby moje tak kiedyś siedziało posadzone na fotelu... :D

Gość konfetti123
No wiadomo, że nie będę sadzać na siłę. Zobaczymy jak to będzie :) w instrukcji napisane jest o 6 m-cy, ale jak sama mówisz, jak dziecko się chwieje to nie ma co niszczyć mu kręgosłupa.