Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnie wiem co robic

Zatwardzenie u miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość nnie wiem co robic

Witam Jestem mamą miesięcznej dziewczynki. Karmię ją piersią, ale czasem raz lub 2 razy na dobę dokarmiam ją mlekiem. Mała od wtorku się nie załatwiła. Dawałam jej koperek, rumianek, przegotowaną wodę. Robiłam masaże brzuszka, ciepłe okłady i nic. Dopiero w piątek, gdy wsadziłam jej termometr w tyłek to jej ruszyło i się załatwiła, ale tylko wtedy raz. Od piątku do teraz znów się nie załatwiła. Nic nie pomogło. Dałam nawet troszkę czopku glicerynowego i nic. Małą caly czas dopajam. Jest niespokojna, boli ją brzuszek. Puszcza gazy śmierdzące, dużo sika, choć zdarza się, że nie pierdzi. Poradżcie co mam robić. Dzieki za odp.

Gość GBo2
kupi podawaj biogaie. Widać maleństwu nie służy mm,jakie podajesz?

Gość nnie wiem co robic
jestem zagranica w usa i podaje enfamil, ale czy moze miec on wplyw skoro daje go tylko 1 dziennie a nawet nie? no i wczesniej nie bylo tego problemu, dopiero teraz

Czopek dziala zawsze jesli sie go odpowiednio wsadzi. tzn odpowiednio gleboko. rzeczywiscie kup biogaie.

Czopek dziala zawsze jesli sie go odpowiednio wsadzi. tzn odpowiednio gleboko. rzeczywiscie kup biogaie.

Gość 6 mcy po porodzie
jestem za: kup biogaje, bardzo dobra. Może faktycznie nie toleruje mleka tylko teraz kwestia którego; Twojego czy mm? Może ją coś uczula,wprowadź diete eliminacyjną.

Gość fkuli;o;njkl;
raczej ma wpływ bo dzieci na piersi nie miewają zaparć, choć tez są od tego wyjątki. Jeśli jest ciepło tam gdzie jesteś to warto częściej podawać pierś, przy odwodnieniu też są problemy z wypróżnieniem. Jak będziesz ciągle ingerowała to zrobią się jej leniwe jelita i wtedy będzie cały czas problem.

Gość zonaKraka
Mój miał tak raz, też na piersi, połozna mówiła że po prostu czasem bywa i jesli dziecko nie płacze i nie ma innych objawów, żeby poczekać do tygodnia. Po 6 dniach go odetkało, przewijałam pół dnia :) Spróbuj na brzuszku kłaść, to też pomaga

Racja. termometru ani czopka nie stosuj wiecej niz powedzmy 2 razy na miesiac. tylko w akcie desperacji bo to na dluzsza mete wiekszy problem niz jednorazowy brak kupki. dziecko na piersi moze robic kupke raz na 5 dni a czasem i rzadziej. mozeto bardziej gazy mecza niz kupka stad ten niepokoj. jak czopek nie zadzialal to znaczy ze kupka byla daleko w jelitach nie skora do wyjscia. tak na prawde tylko dziecko wie co mu nie pasuje ale ja stawiam na gazy.

Gość fkuli;o;njkl;
jeżeli dziecko jest spokojne, nic mu nie dolega to nie jest zatwardzenie, dopiero doczytałam. Możliwe że mleko trawi się prawie w całości oczywiście te mamy a nie mm. Zatwardzenie jest jeśli dziecko długo nie wypróżnia się, stęka, popłakuje, ma twardy brzuszek...

Gość nnie wiem co robic
mala jest niespokojna, bo czesto poplakuje, wygina sie, czyli raczej to zatwardzenie...

Gość taka inna niz wszystkie inne
moj syn ma prawie 2 lata imialam metody rodem z prlu;) krotka gruszka (taka do noska) wazelina, ciepla woda - lewatywa... przez pierwsze 4 miesiace kupka zdarzala sie raz na 10 dni. lekarze nie potrafili pomoc, wysyłali do szpitali...w koncu dalam sobie spokoj. kupilam to co wyzej napisalam i pomagalo, maly co orawda nie cierpial przez dni bez kupki, nie plakal jakby cos go bolalo, ale przy robieniu kupki bylo strasznie, wole nie wspominac. postawilam na stara, sprawdzona metoda;) kiedy zaczelam podawac 'zupki' (i oczywiscie piers na zadanie), problem zniknął:)