Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala987

co w ciazy

Polecane posty

Gość ala987

Na co uwazac w ciazy?np gwaltowne ruchy ?stojaca dlugogodz praca?zimno?moze to dziwne przyklady ale jestem w 13tygni nurtuje mnie na co uwazac

Gość ala987
Heh nie chleje nie skacze dźwiga zakupy.. Coś więcej ?

Gość zonaKraka
Jeśli uprawiasz jakąś aktywność fizyczną, to sprawdź czy odpowiednio. Na siłowni skonsultuj się z trenerem, częste infekcje grzybiczne mogą być przeciwwskazaniem do korzystania z basenu, nawet przed jogą dla ciężarnych lepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Nie dźwigaj, zakupów również. Daj sobie odpocząć, jak potrzebujesz spać to śpij. Zwróć uwagę na to czy nie jesteś zbyt osłabiona czy zdekoncetrowana, co często się zdarza w ciąży- zwłaszcza jeśli np. prowadzisz samochód. Sama w ciąży mdlałam, i to "gdzie popadnie", moja siostra przez brak koncentracji, a może spowolnione reakcje, spowodowała wypadek samochodowy. Co do pracy- jest wykaz prac niebezpiecznych w ciąży, warto się z tym zapoznać. Nie lekceważ problemów zdrowotnych, poziomu cukru, problemów z krążeniem, z sercem... O zdrowie warto zadbać i nie przemęczać się, nie narażać na wyziębienie czy przegrzanie. Po prostu dbać o siebie bo ten stan obciąża wystarczająco cały organizm.

Gość ojtam ojtam
w ciąży rąk się nie daje długo do góry - czyli mycie okien, wieszanie firanek odpada - podobno krew odpływa i latwo zemdleć i zrobić sobie krzywdę