Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opuszczony

Zapomniał

Polecane posty

Gość opuszczony

Piszę o tej porze gdyż mam wielką potrzebę na stworzenie kilku/kilkunastu zdań. Coraz częściej myślę, że tzw. Bóg mnie opuścił, mam 30lat, nie udało mi się osiągnąć wielu spektakularnych sukcesów. Codziennie rano rozmawiam z "Nim" i proszę "spraw by me życie choć odrobinę zaczęło przypominać życie takie jakim powinno być - nie jego namiastkę." Nie słucha mnie i codziennie rzuca kłody pod nogi, raz małe, wielkości zapałki, innym razem ogromne, przypominające powalone drzewo. Jestem zmęczony...

Gość ydjgdjgffsvbvbn
Doskonale Cie rozumiem.Ja juz nawet nie jestem zmeczona tylko wyczepana

Gość opuszczony
Wyczerpany...tak to lepsze określenie, masz rację.

Gość SamaJa2
A może zamiast prosić Boga, żeby zmienił Twoje życie sam z nim coś zrobisz?

Gość a po co Bogu
zawracasz głowę swoim biadoleniem i prośbami? Myślisz, że On nie ma co robić tylko codziennie cię wysłuchiwać? Nie pomyślałeś, ze może On też chce od ciebie odpocząć?

Gość gergergerg
nie pomyslales ze boga nie ma?

Gość opuszczony
Myślałem, jednak nadzieja umiera ostatnia. Tam mawiają.

Gość ydjgdjgffsvbvbn
ciezko samemu sie mocowac z zyciem caly czas,czasami druga osoba jest potrzebna jak woda na pustyni

Gość Pesymistyczna
" Los nie jest sprawą przypadku , jest kwestią wyboru.Nie jest czymś na co należy czekać , jest czymś co należy kształtować". To Ty decydujesz o swoim życiu , o tym jak będzie wyglądało. Wszystko leży w Twoich rękach ...Działaj ;)

Gość Pesymistyczna
Nieudacznicy czekają na coś takiego co zwie się przeznaczeniem... Są bierni i czekają na głupi los...

Gość opuszczony
Koleżanka zapewne myśli, że każdego dnia ze smutną miną opuszczam łóżko i poddaję się losowi, by ten zorganizował mi dzień. Jest zupełnie inaczej, walczę, staram się kształtować najbliższą rzeczywistość, jednak bez rezultatów. Pojawia się wyczerpanie i pytania, "kiedy nastąpią pozytywne zmiany?" Co muszę jeszcze zrobić bym był szczęśliwy?" Kij mnie zawsze demotywował, marchewka odkrywała ogromne pokłady energii.

Gość w takich wypadkach
robię Bogu awanturę, nic bardziej skutecznego. Prosić można całe życie i nie zostać usłyszanym.

Weź pod uwagę, że masz dopiero 30 lat. Więc większość życia dopiero przed Tobą. Myślisz, że ludzie w Twoim wieku odnoszą same sukcesy? Na to trzeba nieraz latami pracować. I zamiast zamartwiać się, działać. Masz sprawny umysł, albo ręce do pracy - to do roboty! Nie siedź i nie jęcz tylko działaj.

Gość a co robisz żeby
być szczęśliwszym? jak wygląda ta walka?