Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość missimpatient

kolczyk:(

Polecane posty

Gość missimpatient

Jakieś 2.5 miesiąca temu kosmetyczka zrobiła mi kolczyk w chrząstce.Przemywałam miejsce przekłucia tak jak pouczono mnie w salonie. Niestety nadal boli mnie ucho. Co prawda nie jest spuchnięte, ale nadal obok przekłucia nadal mam sine (nie przy samej dziurce, ale na bocznej części ucha). Codziennie ruszam kolczykiem, żeby dziurka nie zarosła. Czy to normalne? może powinnam wyjąc kolczyk?

Mniej-więcej, chrząstki potrafią się paprać nawet pół roku, jak nic Ci nie ropieje to póki co nie jest źle.

Gość kokoloki
idź do lekarza bo igła nie była zdezynfekowana dobrze i pewnie ktoś przed tobą się nią zabawiał

Gość dgfeht
mnie kolczyk w chrzastce papral sie z rok, potem zawsze w zimie, gdy nosilam czapke... juz go nie mam.

Gość snfeajnfeiwo
Robiąć kolczyk u kosemtyczki, a nie w salonie tatuażu i piercingu jest taki problem, że kosmetyczka przekłuje ci chrząstke pistoletem. A wiesz, co dzieje się z chrząstką, jak przekłuwa się pistoletem? Cała się kruszy w okół kolczyka. Dlatego sine masz nie przy dziurce, a troszke obok, bo to od tej połamanej chrząstki. Więc nie czekasz, aż zagoi ci się przekłucie, tylko cała chrząstka. To może trwać kilka miesięcy. Osobiście też miałam przekłuwaną chrząstkę pistoletem (dokładniej dwie dziurki na chrząstce), trochę cierpliwości i w końcu się zagoi. Aktualnie nie mam z uchem już żadnych problemów, a goiły się w sumie pół roku :)Szykuję się do kolejnej :P