Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duomoxxxxxxx1000

DUOMOX A grzybica pochwy i układu pokarmowego....JAK ZAPOBIEC ????POMOCY

Polecane posty

Gość duomoxxxxxxx1000

dziś doktor na anginę i chiore oskrzela zapisał mi bardzo silny antybiotyk Duomox w dawce 1000 mg, niestety vytajac fora natknelam się na 2 posty od kbiet które po tym leku dostały grzybicy pochwy i układu pokarmowego, - jestem przerażona!!!!! Jak zapobiegac takich schorzeniom? Co prawda nigdy tego nie mialam ale skoro lek jest tak silny ze zabija flore bakteryjną, to może można brać coś zeby do tego nie doszło, zeby zapobiec.??? Błagam pomórzcie NICZEGO NIE BOJE SIĘ TAK JAK GRZYBICY!!!!!

Gość w intermarche
bardzo silny ? duomox dostawałam na zapalenie oskrzeli od dzieciństwa i zbytnio nie działał ..... a grzybice pochwy i owszem, powodował

Gość I tak
wiec po co go brac???hmmmm

Gość duomoxxxxxxx1000
Podobno jest skuteczny bo zabija niemal wszystkie niepozadane bakterie - tylko ci co go biorą chcą zabić te bakterie które powodują infekcje chorobowe anginy czy oskrzeli. Duomox zabija tez niestety inne bakterie z flory bakteryjnej, które chronią przed grzybicą. Podobno dobrze jest brac probioset na jelita i pić dużo kefirów.....tak zrobie a jak dostane tej grzybicy TO SIĘ POTNE!!!!!!

Gość I tak
duomoxxxxxxx1000,atam skuteczny,lepsze juz jest srebro nanokoloidalne i nie wywołuje grzybicy,lepszy tez jest zapper

Gość duomoxxxxxxx1000
TO JEST JAKAŚ KOŁTUNIARSKA METODA, BEDE CHODZIĆ PO MIESCIE U SZUKAĆ TYCH ZIÓŁ...BEZSENSU, CHCE IŚĆ DO APTEKI PO COS NA OSŁONE ALBO ODZYWIAC SIE TERAZ INACZEJ A NIE JAKIES KOCIE PAZURY PIĆ.....

Gość I tak
w aptece masz same trucizny,radze jich unikac i to jest włąsnie kołtuneria

Gość duomoxxxxxxx1000
to co takiego ma w sobie koci pazur ze zrobi mi dobrze, i skad mam wiedziec co zawiera energia praniczna z kosmosu ? a może ty jestes jakimś ufoludkiem i planujesz atak na ziemian ?

Gość wqtwrqtwrtq
przecież duomox to zwyczajna amoksycylina. mialas kiedyś grzybicę, że sie tak boisz? ja się nałykałam ogromnej ilości antybiotyków w najwyższych dawkach bardzo często i nigdy nie miałam grzybicy. jak nie jestes słaba, to jednorazowa kuracja antybiotykiem nie zaszkodzi. a jak będziesz brać osłonowo na jelita plus lactovaginal, to w ogóle małe szanse

Gość I tak
wqtwrqtwrtq,grzybica jeszcze przed Toba,wiec tak bym sie nie cieszył:)nie od razu atakuje,ale kazdy antybiotyk dodaje jej sił

Gość multilac
plus lacibios femina - w trakcie 2 godz po zazyciu antybiotyku i conajmnie tydzien po zakonczeniu terapii

Gość wqtwrqtwrtq
od 3 lat nie brałam antybiotyków, a grzybicy nadal ani śladu. to kiedy mnie dopadnie? po 80-tce? nawet żadnej infekcji pochwy nigdy nie miałam, nie mówiąc o grzybicy, a mam 30stkę. lubicie tak pitolić i straszyć tymczasem większość ludzi grzybicy nie ma

Gość wqtwrqtwrtq
banda hipochondryków tu siedzi co mają wszystkie choroby, które udało im sie wygooglować. nie widzę sensu wkręcania sobie posiadania różnych schorzeń będąc w pełni zdrowym i nie mając żadnych objawów. zresztą własnie wygooglowałam i nie mogę się doszukać niczego z listy objawów u siebie, ale na pewno mam, bo każdy ma. jasne

Gość I tak
wqtwrqtwrtq,nie ma kazdy,nie ma wszyscy,nie ma nikt,to nie sa prawdziwe slogany

Gość jkbhjk
wqtwrqtwrtq gratuluję silnej flory bakteryjnej.

Gość lady bronka
brałam duomox, niestety wcześniej miałam już grzybicę po antybiotyku. kup sobie provag, to probiotyk doustny, chroni układ moczowo-płciowy, do tego bierz jakiś probiotyk typu enterol i będzie dobrze. ja tak robię i po grzybicy nie ma śladu. tylko trzeba pamiętać, żeby probiotyki brać min. 2 godziny po antybiotyku.

Gość I tak
lady bronka,to nie lepiej kwasne mleko pić i jesc ogórki kiszone,kiszona kapuste,niz chemie chemia poganiac,jaka to osłona???

dwukrotnie brałam duomox, grzybicy nie dostałam, ale brała probiotyk ginekologiczny i zwykły probiotyk lactoral, aby chronić jelita i przewód pokarmowy, przy antybiotykach należy się zaopatrzyć w środki osłonowe i brać zgodnie z zaleceniem, to powinno nas ustrzec przed grzybicą

Gość agula8
ale w jogurtach i maślankach sa bakterie spożywcze-na jelita działają ale na pochwę i okolice już nie.nie wiem jak u was ale mi maślanki nie pomogły przy antybiotyku.Nawet lekarka pierwszego kontaktu mówiła żeby sobie maslanke popijać bo zdrowa ale profilaktycznie kupic ten provag razem a antybiotykiem.

Ja też zawsze nie tylko po Duomox ale po każdym innym antybiotyku zawsze miałam grzybicę pochwy, ale od kąd zaczęłam stosować zaraz z 1 dawką antybiotyku profilaktycznie np. Lactovaginal problem znikł. Nie pomagały mi prędzej żadne jogurty czy inne metody Zapraszam na www.kredyt-rodzina-na-swoim.com

Gość gość
Cześć, niestety ja też dostałam grzybicy! męczę się z tym cholerstwem już od paru dni. Moja mama miała to samo, ale po innym leku i pomogła jej jedynie maść, używam tej samej maści, ale efektów nie widać i chyba bez wizyty u ginekologa się nie obejdzie. UWAŻAJCIE NA TEN ANTYBIOTYK!!! Całuję