Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam........

Do ktorego tygodnia ciazy pracowalyscie?

Polecane posty

Gość tak tylko pytam........

Ja jestem w 34 i juz czuje powoli, ze robi sie ciezko. Boli mnie kregoslup od dluzszego siedzenia przy biurku itp. Jak wy dawalyscie rade, pracowalyscie do samego konca?

Gość hmmmmmm*
w ciazy sie nie pracuje, bo to choroba, nie wiedzialas o tym???

Gość w ciąży się nie pracuje
bo to jedyne co możesz wycisnąć od naszego pro=rodzinnego państwa :D. Po macierzyńskim i tak cię zwolnią :D. Pracowałam do 4tc - czyli od razu zwolnienie.

Gość Kapijonka
Witaj. Ja w I ciąży pracowałam do 33 tygodnia. pracuję w szkole specjalnej, wiec łatwo nie było. ale tez mi nic nie dolegało do 33 tyg więc pracowałam i bardzo się z tego cieszyłam. Teraz jestem w drugiej ciąży i niestety od 11 tygodnia na zwolnieniu. Ciąża zagrożona. Dla mnie tragedia takie siedzenie w domu ale co poradzić? Osobiscie również myślę, ze ciąża to nie choroba, ale jesteś już w 31 tygodniu i wierzę, że jest już Tobie ciężko. Myślę, że spokojnie możesz iśc na zwolnienie. Przygotowanie wyprawki i domu na przyjście dzieciatka tez pochłania mnóstwo czasu i energii, a powinnaś jeszcze odpocząć przed porodem :-)

Gość Kapijonka
przepraszam, w 34 :-) więc tym bardziej.

Gość r&f&m
niestety tylko do 20 tyg bo praca zmianowa i "szkodliwa" atmosfera i nikt sie nie zgodził na moje dłuzsze siedzenie

Gość Do samego końca :) Urodziłam
dwa dni przed terminem, wróciłam do domu po pracy i mnie zaczęło łapać. Ale moja praca to moja pasja więc część życia tak czy inaczej. Poza tym wypłata to nic, bo u mnie główny zarobek do wynagrodzenie za konkretne zlecenie, a nie przepracowany etat ;) Pracowałam minimalnie lżej tzn mniej zleceń w zależności jak mi się chciało

ja jestem w 37 prawie tyg i dalej pracuje, ale za tydzien juz ide na zwolnienie czas wkoncu odpoczac i przygotowac sie do tej chwili:)

do końca 7 miesiąca na dwóch etatach, do końca 36 tc na jednym - urodziłąm w 37 (cc, przyśpieszone ze względu na nadciśnienie)

Gość .weekendowa kobieta.
do ostatniego dnia, raz bezpośrednio z pracy :-)

Gość do ostatniego dnia również
i ani jedengo dnia na zwolnieniu. W piatek wróciłam do domu (to było już tydzień po terminie) a w nocy zaczęły się skurcze

Gość anesttyra
Nie wyobrażam sobie pracy w czasie ciązy. Ja wymiotowałam od początku do porodu, po kilka razy dziennie, zazdroszcze wam takiej lajtowej ciąży.

Gość to może ja ...
do końca 7 miesiąca

anestyra a kto powiedział o lajtowej ciazy, ja wymiotowałam do konca 4 miesiaca czułam sie okropnie i pracowałam, pozniej znalazłam sie w szpitalu i po tygodniu wrociłam do pracy, duzo tabletek i wszystkiego w sierpniu znów szpital i znow masa leków, przytyłam 23 kg ciezko jak cholera wiec lajtowo nie było a jednak sie pracuje, nie użalajmy się nad sobą

Gość swzrfsxgrdyhdfyh
izabela to po co pracowałas, nie uważasz, że lepiej bys zrobiła dla swojego dziecka jakbyś w takim stanie leźała w łózku? Myslisz, że ktoś Ci za to podziekuje? Buhahaha akurat ty urodziłas zdrowe dziecko, ale ja sie urodziłam w 6 miesiacu i całe życie mam problemy z tego tytułu, wiec ja bym nie ryzykowala gdyby bylo cos nie tak

Gość Do ostatniego dnia
Prosto z pracy jechalam do szpitala na wywolanie porodu.

Gość ja do ostatniego dnia
Jednego dnia byłam w pracy, a w nocy pojechałam rodzić. Było to ponad 20 lat lat temu, ja byłam młodziutka i zdrowa i mówiło się, że ciąża to nie choroba i żadna z moich koleżanek w ciąży nie była na ciągłym zwolnieniu - co najwyżej kilka dni i ewentualnie na tydzień - dwa przed porodem (szczególnie jeśli termin porodu już upłynął to szło się na macierzyński od dnia spodziewanego porodu).

nic sie nie działo poprostu zmienili mi leki a wiadomo w szpitalu wszystkie badania zrobią, nie ryzykowałam zdrowiem swojego dziecka, jezeli nic sie nie dzieje i nie ma zagrożenia ciązy to dlaczego nie pracowac, bez przesady leżec w łóżku tylko dla zasady?

Gość poszłam na l4
w 16 tygodniu ;) Straszna atmosfera w pracy i bóle brzucha przyczyniły sie do tego ;)