Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tftdcsf

potworne gazy

Polecane posty

Gość tftdcsf

Witam . Mam duży jak dla mnie problem z gazami mniej więcej już od jakichś 2 lat . Owszem prowadzę bardzo stresujący tryb życia , nie odżywiam się zdrowo ; na śniadanie jakaś kanapka i batonik , obiad ledwo skubnę , jakieś jabłko czy słodycz , a na kolację też kanapki . Nie piję herbaty ani kawy , jedynie wodę mineralną niegazowaną . Proszę pomóżcie , bo ja już nie mogę wytrzymać , gazy non stop . Z góry dziękuję za rady .

Gość mannazniebios
Więcej ciepłych posiłków, a nie tak ciągle na sucho! No i słodycze odstaw. Po jabłkach też są gazy, więc nie polecam. Ogólnie chyba nie da się tego wyeliminować w 100%, więc nie martw się. Każdy czasem tak ma :)

Gość tftdcsf
Jem masę słodyczy . A i brałam już dużo leków ; esputicon , espumisan , ulgix max , koper włoski , kminek , gastrosan . Nic nie pomogło . Te objawy są tak uciążliwe . Gazy są chyba najgorsze , ale to nie wszystko , bo mam również przelewanie , burczenie w brzuchu i coś jakby syczenie w odbycie . Może to do tych gazów ? Zna ktoś coś na gazy oprócz tego co wymieniłam ?

Gość tftdcsf
A może to po prostu od stresu ? W ciągu dnia tyle się produkuję . Gazy mam o każdej porze dnia i nocy . To jest straszne zatruwa moje życie . Chyba rzeczywiście będę musiała wybrać się do gastrologa ?

Tak będzie najlepiej... Być może masz zbyt drażliwe jelita albo cos... Lepiej tego nie bagatelizować, to ludzka rzecz i od tego on jest. Lepiej iść niż się męczyć i czuć ciągle taki dyskomfort.

Gość tftdcsf
Miałaś podobny problem ?

Gość nielubiana
Co zrobić żeby ludzie zaczęli ciebie lubić jeśli nie jesteś duszą towarzystwa , a w gronie przyjaciół uchodzisz jako nieśmiała i dziwna ? Jak zjednać przyjaciół ?

Gość Pola125
Zacznij używać ostropest, napewno przyniesie trochę ulgi. Wydaje mi się ,że masz grzybicę układu pokarmowego. To trudne do wyleczenia ale odpowiednią dietą zauważalnie złagodzisz swój problem

możesz też włączyć probiotyki do diety, kup np. lactoral i pij rozpuszczony w wodzie, bo wspomaga pracę jelit, mi też pomaga espumisan brany na noc, nie jem grochu, kapusty itp.

Gość tftdcsf
No tylko że ja mam gazy nie tylko po słodyczach nawet jak zjem coś zdrowego . A po kanapce to mi tak fermentuje w brzuchu ... Dodam , że zwykle jem pszenne pieczywo i bułki . Ale raczej nie jestem uczulona na nic ? W dzieciństwie miałam jedynie skazę białkową i wysypkę na policzkach . Oprócz ogromnych gazów , przelewania , skłonności do zatwardzeń , obserwuję u siebie potliwość nóg . Po całym dniu nogi tak nieprzyjemnie pachną , mimo iż stosuję zasypkę z talkiem . I nieświeży oddech , zasychanie w buzi . Stosuję tabletki z cynkiem , ale nie chcę ich stosować non stop , zwłaszcza że to kosztuje .

Gość I tak
Jestes cała zatoksyczniona,kupe masz pasozytów,to ich odchody tak cuchna,fuj

Gość tftdcsf
Ile kosztuje ten ostropest ? Nikki26 ja brałam trilac ,enzymy trawienne ale to nic nie pomogło . No i nie jem grochu ani kapusty .

Gość tftdcsf
I tak niedawno miałam robione usg brzucha , a pasożytów nie zauważono .

Gość I tak
tftdcsf,a po co Ci ostropest???idz na synchrometr i zbadaj jakie masz pasozyty

Gość I tak
tftdcsf,tak jasne,pasozytów nie widac gołym okiem no chyba ze sa tak wielkie jak tasiemiec czy glista

Gość tftdcsf
I tak w dzieciństwie jak miałam może 8 lat to tasiemca miałam ale teraz nie usg by coś wykazało . Czy gastroskopia wykryje pasożyty ?

Gość tftdcsf
Dobrze widzę że masz swoją rację to wytłumacz mi skąd się bierze to cholerne burczenie , syczenie nie wiem jak to opisać dobiegające z tyłka ? Bo to chyba nie pasożyty

Gość tftdcsf
Mam to nawet gdy jestem na czczo .

Gość tftdcsf
Miał z was ktoś podobnie ? Nie ? To nie wiecie jak mi jest ciężko czasami myślę , że to życie po prostu nie ma sensu a wszystko przez układ trawienny !

Gość I tak
jak Ty chcesz wykryc pasozyta??poprzez USG????to nie jest od tego pewnie masz grzybice,stad to burczenie i fermantacja

Gość I tak
tftdcsf,jasne popłacz sobie,siadaj i wypij sobie szklanke wody z rozpuszczona soda spozywcza

Gość tftdcsf
W obecnym usg brzucha nic nie wyszło tylko jakiś płyn w zatoce douglasa co oznacza jakieś zapalenie . Dobra ale męczyć się od tylu lat .

Gość I tak
No jak nie chcesz sprawdzic sie na istnienie pasozytów to sie meczysz,z własnej woli,To Twój wybór Twoje meczenie,masz prawo sie tak meczyc

Gość tftdcsf
I tak miałam robiony test na helico ale to bakteria , posiew kału i nic .

Gość I tak
To za mało,musisz sprawdzic cały organizm na istnienie jakich kolwiek pasozytów,ja podejzewam grzyba candide

Gość tftdcsf
A ty z tą sodą na poważnie ? Bo ja słyszałam , że jak się wypije wodę z solą to one wychodzą ?

Gość tftdcsf
A tak wgl to badanie na candide kosztuje . W aptece nie ma testu , a znasz jakieś domowe sposoby ?