Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gumball

zachecam do zadawania mi glupkowatych pytan

Polecane posty

Gość pierwsza:)
ile masz lat?

Gość gimbugimbu
dlaczego nie idziesz spać?

Prędkość światła = c Wg założeń szczególnej teorii względności dotychczas nie obalonej, nic nie jest w stanie poruszać się szybciej niż światło w próżni. Wszystko jest ok, ale jedno założenie jest nielogiczne- jeżeli wyślemy 2 wiązki jakiejś fali i poruszające się z prędkością np 0.99 c (czyli prawie z taką prędkością jak światło) w przeciwnym kierunku to one względem siebie również nie przekroczą prędkości światła. Dlaczego tak się dzieje? ps: jeżeli biegną 2 osoby w przeciwnych kierunkach z prędkością 5 m/s to względem siebie oddalają się z prędkością 10 m/s. Przy prędkościach bliskich "c", ta zasada się nie sprawdza. Potrafi ktoś to wyjaśnić?

Tak się dzisiaj zastanawiałam, czy jeśli zbiorowy transport publiczny byłby bardziej konkurencyjny niż obecnie dla transportu indywidualnego, to czy rozwiązałoby to w jakiś sposób takie problemy transportowe jak np. wzrastające zatłoczenie dróg miejskich na obszarów zurbanizowanych, albo obniżenie standardów technicznych dróg miejskich i obiektów inżynierskich w przyszłości? Jak myślisz?

Gość mmmmmmmm......
Swiadome sny......tez czasem miewam.Zajebista sprawa! Masz czasem nieswiadome OOBE?

Gość mmmmmmmm......
Qurcze zapomnialam to temat o glupkowatych pytaniach wiec: czy kiedys zdarzylo Ci sie nie zdarzyc do toalety jak jestes na miescie? Jak tak to co zrobiles?

Gość mmmmmmmm......
czesto mozesz nie zdawac sobie sprawy ze nawet masz nieswiadome OOBE. Ja dowiedzialam sie ze mialam jak zaczelam o tym czytac. Mialam "efekty uboczne" (nie polecam) plus przez kilka nocy "po" miewam swiadome sny.

przypominam sobie sceny z filmów które widziałem a kiedyś wyobrażałem siebie z konkretnymi kobietami które w ostatnim czasie spotkałem jeszcze wczesniej w liceum fantazjowalem o wszystkich dziewczynach z klasy oprocz tej w ktorej sie kochalem

przypominam sobie sceny z filmów które widziałem a kiedyś wyobrażałem siebie z konkretnymi kobietami które w ostatnim czasie spotkałem

Gość zmiana tematu
nie ma głupkowatych pytań są tylko gumballowate odpowiedzi

Gość mmmmmmmm......
A jakie glupkowate pytanie bys mi zadal?

Gość mmmmmmmm......
w małego palca u lewej stopy

Gość mmmmmmmm......
prawdziwy nie pamietam....wiem w jakim wieku i z kim ale nie pamietam miejsca czy okolicznosci a taki w policzek w zerowce :)