Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nibyksiezniczka

HELP!!! jak ustawic pasek menu na pulpicie?

Polecane posty

Gość nibyksiezniczka

przez przypadek ustawilam pasek menu po prawej stronie ekranu. nie wiem co mam zrobic aby wrocil na swoje miejsce na dol ekranu. probowalam juz PPM, WLASCIWOSCI i tam nie ma czegos takiego jak polozenie paska czy cos tego typu. prbowalam tez go przeciagnac ale tez nie mozna. moge go tylko rozszerzac przeciagajac w lewo nic poza tym. mam windows XP

Gość znowu 10 osób pisze..,
klikasz lewym przyciskiem lapiesz go i przeciagasz na wlasciwe miejsce jak juz bedzie na miejscu to PPM i zaznaczasz opcje rpzy "zablokuj pasek zadan"

Gość nibyksiezniczka
juz tak rovilam nie moge go "zlapac" nie da sie go tak przeniesc:( na miejsce. moge tylko go rozszerzyc aby byl na pol ekranu. nic poza tym:(

Gość Cień Nicości
Naciskasz prawy przycisk na paski menu na pulpicie, odchaczasz (nie może być v) "Zablokuj pasek zadań". Wtedy możesz przeciągnąć kursorem pasek na swoje miejsce. Chyba o to chodziło, tak?

skoro go przesunelas to nie byl zablokowany wiec mozna go przesunac. nie lapiesz za rog czy krawedz tylko na srodku i przenosisz. jesli nie da sie to zablokowalas go po przesunieciu czyli PPM i sprawdzasz czy jest zablokowany czy nie.

Gość nibyksiezniczka
chyba cos sie zepsulo jednak. nie jest zablokowany (tego nie ma "v")a i tak nie moge go ustawic. jak jestem na pasku i chce go przeciagnac to nawet nie pojawiaja sie te czarne strzalki. jedyne co moge zroic to go rozrzerzyc na pol ekranu. a jest jakis inny sposob? w START USTAWIENIA tez probowalam i to samo. dziwne, prawda?

Gość nibyksiezniczka
nie lapie za krawedz tylko na srodku i wtedy nic sie nie dzieje. dziala tylko strzalka do rozszerzania (od boku do boku) ta do zwezenia (od gory do dolu) wogole sie nie pojawia.

w tym caly problem ze zadnych strzalek ma nie byc. klikasz na pasek(na jego srodek) biala strzalka i te biala strzalke ciagniesz na dol po skosie najkrotsza droga :D strzalka sie nie zmienia a po chwili pasek przeskoczy w inne miejsce. nie chwytasz za rogi nie rozciagasz etc. najlepiej ciagnac ta strona gdzie masz godzine bo reszte moglas porozciagac.

nic sie nie dzieje bo nie ciagnies ztam gdzie trzeba tylko czekasz az sie cos bedzie dzialo :D strzalka idzie bez paska ale jak strzalka dochodzi na dol ekranu to pasek automatycznie przeskakuje. prosciej sie wytlumaczyc jzu nie da wytlumaczylem ci jak szympansowi :P

Gość cyrkoplit
jasno jak krowie łajno jest napisane ale ty jestes tępa

chyba wiecej takich osob jest ktore nie potrafia kliknac na pasek i go przesunac skoro ktos filmik nakrecil :D zblizamy sie wielkimi krokami do amerykanow :D w glupocie.

Gość nibyksiezniczka
tak zrobilam, (swoja droga bardzo dobrze tlumaczysz) ale i tak nie wrocil na swoje miejsce. "chwytam" na pasku, ktory znajduje sie po prawej str ekranu, biala strzalka jedzie do dolu i nic nie wraca na miejsce. dobra dzieki za pomoc bez sensu zawracac ci glowe. jeszcze raz dziekuje

bo go rozciagasz . zlituj sie i zlap pasek tam gdzie nie ma nic an wolnym polu. lapiesz go lewym przyciskiem myszy i go nie puszczasz tylko ciagniesz jak jestes na dole to pasek przeskakuje. mozesz tez go przeciagnac do gory. nie ciagneisz go na dol po pasku tylko ciagniesz go po ekranie pulpitu. moze ty caly czas ta strzalka jezdzisz po tym pasku gora dol naprawde ciezko jest wpasc na to co ty robisz :D jak go ciagniesz to nie moze byc zablokowany. sprobuj z shiftem ciagnac skoro nic ci nie dziala w co watpie. jak z shiftem nie zadzaiala to oznacza - bez obrazy - ze jestes oferma i nie potrafisz kliknac na pasek.

Gość nibyksiezniczka
to jak to dziala w XP?

nic nie zmienia w windowsie xp sie tak samo pasek rpzesuwa. dodatkowo hgdyby autorko twojemu windowsowi cos sie poprzestawialo wejdz w menu start/ustawienia/pasek zadan menu start i tam sprawdz czy nie mas zptaszka teoretycznie powinien sie odznaczac jak odznaczys zna pasku prawym przyciskiem ale nie zaszkodzi sprawdzic.ma nie byc ptaszka przy zablokuj pasek i ma byc ptaszek przy trzymaja pasek na wieszchu. poza tym jesli mozesz go rozciagac to i mozesz przesunac bo to oznacza ze nie jest zablokowany

wierzchu mialo byc :O

tez mi sie tak wydaje wczoraj tez byl jakis komputerowy temat w ktorym ktos udawal durnia. z drugiej strony jaka radosc komus sprawia to ze robi z siebie polglowka.

Gość nibyksiezniczka
haha wiem ze myslicie, ze jestem taka tepa. kiedys w ten sposob zmienialam polozenie paska. dokladnie tak jak tlumaczycie. ale teraz to nie dziala. nie nie jade po pasku tylko lapie ten pasek i lece po skosie do dolu ekranu (juz poza paskiem). no i nie wraca na swoje miejsce. moze jakas funkcja w laptopie wysiadla:)

to ciagnij do gory :D i powiedz cyz do gory sie rpzeciaga. juz napisalem sprawdzasz w dwoch miejscach czy nie jest zablokowany i lapiesz na WOLNYM polu i sie przeciaga. jak sie nie przeciaga to znaczy ze jestes ofiara losu. jesli jestes ofiara losu to wylacz kompa zrob sobei herbate wlacz i za 5 min rob to samo co napisane. za ktoryms razem nawet ofiarom losu sie udaje :P

jesli to laptop to moze odrywasz palucha od konsoli. uzyj myszki do tego. jesli uzywasz myszki to zmien na konsole dotykowa moze ci sie myszka przycina.

jak ciagneisz strzalke to nie mzoesz puscic przycisku. wspolczuje nauczycielom w szkolach jak musza tak dzieciom tlumaczyc jak my tobie.

Gość nibyksiezniczka
tez bym sie smiala gdybym komus tlumaczyla jak krowie na miedzy bez rezultatu:D. informatykiem nie jestem ale podstawowe ustawienia komputera znam. naprawdę musialo cos sie zepsuc albo zablokowac. tak sprawdzalam w ustawieniach i nie jest zablokowane. juz z 15 razy przeciagalam ten pasek i nic:D. moze zeczywiscie tylko formatowanie pomoze.

autorko, w linku, który Ci podałam jest taki podrozdział "Automatyczne rozwiazywanie problemu" jeśli naprawdę nic Ci nie pomaga to ściągnij ten plik i go uruchom po prostu, a ja tymczasem spadam, bo mam wrażenie, ze robisz z nas durniów :D 🖐️

Gość nibyksiezniczka
nie puszczam palucha:))))) nie mam myszki. raczej sie nie zacina bo wszystko sie przeciaga oprocz paska

powtarzam jeszcze raz wylacz i wlacz komputer to nie żart i próbuj przeciągać w inne miejsca tzn. do góry oraz łapać w innych miejscach. spróbuj trzymajac shift. jak nie działa to podepnij myszkę konsola może szwankować innej możliwości NIE MA. jeśli zrobisz to co napisane i nadal się nie da to albo jesteś durna albo z nas robisz durniów.