Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaPaniDomu

Ile należy przygotować?

Polecane posty

Gość MłodaPaniDomu

Witam :) Chciałabym zasięgnąć tu porady bardziej doświadczonych. Niedługo wraz z narzeczonym będziemy mieli gości - przyjadą dwaj jego znajomi pomóc nam w remoncie i zostaną na noc. Pomyślałam, że mogłabym zrobić na obiad smażone udka/pałki drobiowe z ziemniaczkami. Nie wiem jednak, ile ich przygotować... Nie chciałabym, żeby nagle okazało się za mało... Wszyscy trzej panowie jedzą dużo ;) Proszę o poradę!

Gość tfytyrtyrtysrt
No po 3 pałki dla każdego to chyba starczą, nie? Tym bardziej, jeśli robisz dodatki typu frytki/ziemniaki i surówkę.

Gość La palma
Pałki z kurczaka są dość małe, 1 wystarczy dla kobiety, 2 dla normalnego mężczyzny, ale lepiej przygotuj po 3 szt.

Gość MłodaPaniDomu
Mój sam zjada po 4 + ziemniaczki. I wcale tego po nim nie widać, strasznie szczupły jest :)

Gość Esiak
O, podciągnę się pod temat :) u mnie też niedługo będą goście, tylko trochę liczniejsi... Co będzie lepsze, udka czy pałki? Nie mogę się zdecydować :/

Gość Esiak
O, podciągnę się pod temat :) u mnie też niedługo będą goście, tylko trochę liczniejsi... Co będzie lepsze, udka czy pałki? Nie mogę się zdecydować :/

Gość Esiak
O, podciągnę się pod temat :) u mnie też niedługo będą goście, tylko trochę liczniejsi... Co będzie lepsze, udka czy pałki? Nie mogę się zdecydować...

Gość Esiaka

Gość nietaktowny
No no no, ale co to będzie za noc. Cztery pałki, jedna pani... Daj im dużo jeść by energii nie zabrakło :)