Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewuś;

co lepsze?? (to nie jest kolejny temat o wyprawce)

Polecane posty

Gość Ewuś;

Kompletuję wyprawkę dla mojego maleństwa. Nie chce żebyście wypisywały kolejną listę rzeczy potrzebnych, mam tylko parę pytań: Co jest lepsze, co polecacie: obcinaczki czy nożyczki do paznokci?? pieluchy dada z biedronki czy babydream z rossmana?? zasypka czy krem na odparzenia?? balsam czy oliwka?? płyn do kąpieli czy żel do mycia??

Moje zdanie: Nożyczki. Dada. U jednego krem u drugiego woda z mydełkiem i mąka ziemniaczana. Balsam. Żel do mycia.

Nożyczki zdecydowanie- najlepiej obcina się gdy dziecko śpi. Na początek polecam pampers new baby potem można przejść na dadę. Krem i to tylko po kupie, nie trzeba smarować za każdym razem. Zdecydowanie balsam, po oliwce wszystko się brudzi i lepi. Używam i płynu u żelu. Do wody daję kilka kropel a główkę i ciało myję żelem i szamponem w jednym.

-ja używam nożyczek do obcinania paznokci, a mój mąż obcinaka :) (mamy taki komplet) -Pieluchy babydream z rossmana, są super, u nas się sprawdziły -sudocrem na odparzenia, świetnie działa, pudru ni używałam i myślę że to niepotrzebny wydatek i bałagan po użyciu -oliwki używałam na początku Nivea Baby, teraz używam balsamu i jestem bardziej zadowolona bo szybciej wchłania, ale skórka dziecka po urodzeniu jest inna, dość sucha, więc nie wiem jak reagowałaby na balsam. Spróbuj jedno i drugie, balsam przyda Ci się na pewno na później. -w 1 m-cu Oilatum, po 1 m-cu życia płyn do kąpieli Nivea Baby, super się sprawdza.

jak dla mnie: nożyczki z zaokrągloną końcówką żadnych z tych nie używałam, bratowa używała babydream i była zadowolona, zaś męża siostra dady i też zadowolona... krem - u nas najlepszy okazał się zielony sudokrem ja najlepiej lubiłam oliwkę w żelu Johnsona na samym początku używałam oliatum - kilka kropli do kąpieli+zwykłe dziecięce mydełko, jak mały podrósł zmieniłam na szampon+płyn do kąpieli 2w1 Nivea i używam do teraz a syn ma już 3 latka

-nożyczki do paznokci - pieluchy dada z biedronki - krem na odparzenia sudoxrem - oliwka - płyn do kąpieli oliatum

Gość Może dopowiem
- nożyczki, obcianczkami możesz obciąć opuszek -jedne i drugie pieluchy są podobne, musisz sama wypróbować, ale Dada są miększe -żadna zasypka, tylko krem i to najlepiej Linomag (bez cynku), bepanten lub alantan, jak będzie odparzenie to mąka ziemniaczana albo linomag z cynkiem -co kto lubi, u nas po oliwce skórka była wysuszona -tak samo, co kto lubi, ja wolałam płyn bo szybciej

jak dla mnie..: obcinaczki.. uzywam od urodzenia maluszka pieluchy ani te ani te.. huggies sa nie raz w super cenach i promocjach i są super. krem na odparzenia zdecydowanie balsan(oliwka zatyka pory i dziecko moze niec wieksza szanse na potówki) ja mojego synka przez pierwszy miesiac kąpałam w krochmalu.. uniknęłam odpazen i podrażnien skóry. a póżniej zel do mycia zdecydowanie..

moment, sprostowanie. Jak masz zamiar używać emolientów do kapieli typu Oilatum, to po kąpieli nie natłuszczasz już niczym skóry niemowlaka! zatem oliwka czy balsam wtedy odpadają, bo emolienty mają za zadanie umyć i natłuścić skórę.

-Nozyczki na poczatku teraz obcinacz -pieluch pampersy activebaby bo ani dady anie te z rossmana nie zdaly egzaminu-plyn do kapieli oliatum i balsam z oillanna -sudocrem do pupy

Gość gfyhujknbhgfghjklgfhkjmljh
Kurcze, po oliwce wszystko Wam się lepi, bo nie umiecie jej używac. Ona się sama nie wchłonie. Na mokre ciało po kąpieli smaruje się oliwką i później wyciera ręcznikiem.