Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinka jarzebiunka

Ktos wie, gdzie w irlandii szukac pracy?

Polecane posty

Gość kalinka jarzebiunka

Jestem na miejscu i jestem zalamana, nie ma nic,nie moge nic znalezc, mam wrazenie ze to miasto umarlo, a bezrobocie jest takie jak w szedzie.Jest ktos , kto ma podobne doswiadcznia?

Gość bhy78
tam to chyba katastrofa jest

Gość soulsoul17
a w jakim mieście jesteś?? w Ie dawno już nie ma pracy i jest ciężko :/ przyleciałaś niedawno ??

Gość kalinka jarzebiunka
dublin -juz 3 miesiace siedze i placze

Gość t56rrrrrrrrrrrwyspy to juz
wyspy to juz po takach chyba jest

Gość rrrrrrrrrr5666666666666666
przez strony www.gazeta.ie

Gość bnjuytfrg
a jezyk znasz? masz studia? gdzie wczesniej pracowalas? u mnie w firmie szukaja ale podstawa dobry angielski, studia skocznone w life science dziedzinie i odsluga kompa

Gość kalinka jazrebinka
nie znam angielskiego,mam studia ale pedagogiczne:(

Gość qwewqq
jeśli nie znasz angielskiego wo marnie widzę Twoje szansę na znalezienie pracy, ja w tamtym roku też byłam trzy miesiące i IE i wróciłam do Polski . Nie mogłam znaleźć pracy, jak do mnie dzwonili z chickena czy tym podobne to dawałam dupy z angielskim...

Gość kalinka jazrebinka
a w polskich sklepcach?

Gość qwewqq
W Polskich sklepach angielski jest również wymagany.Wiem bo sama chodziłam też po polskich sklepach.Przecież irole też chodzą do Polskich sklepów. A nie masz kogoś znajomego kto by mógł Cię gdzieś wkręcić?

Gość Nie chce by. C złośliwy ale
Bez angielskiego to co chcesz robic ?? Chyba pakować walizki i do domu Próbuj przez agencje Moze jakieś sprzątanie ?

Gość dynia33
To nic Ci nie pozostało jak wrócić do domu i nauczyć sie języka.

Gość qwewqq
Musisz szukać wśród znajomych, może ktoś CIę gdzieś wkręci. Albo w jakimś barze polskim na kuchnie np. Ja miałam właśnie taką propozycję.Tylko ,że w ostateczności nic z tego nie wyszło.Albo jakieś sprzątanie, tam gdzie ja mieszkałam to sprzątały takie polki które same założyły firmę i sprzątały po blokach i biurach.

Gość hju78
jacy wy kurwa madrzy wszyscy...a sami zapomnieli jak przyjechali i nie be ni meeeeeee a teraz cuduja i udaja lingwistow

Gość alicja66 wawa3
sproboj sama po knajpach pochoodzic, pozostawiac cv.

Gość gbydk....
Jeżeli masz kogoś znajomego,spróbuj może Cię wkręci? Albo jak inni piszą pochodź po sklepach,knajpach poroznoś CV. Zastanawiam się czy Wy jesteście tacy świetni jak wyjechaliście to znaliście super angielski! :P Bo założę się że część nie,i uczyła się na miejscu. Ale kto się tam przyzna;)

Ja jak wyjeżdżałam do Irlandii prawie 7 lat temu to mówiłam bardzo kiepsko po angielsku, ale dlatego zdecydowałam sie na wyjazd jako au pair, czyli prakycznie o nic nie musiałam się martwić. Ale ja jechałam,żeby nauczyć się języka a nie zarobić pieniądzę, bo z tego nie ma dużych pieniędzy.

Gość esssema1000
jacy wy k**wa madrzy wszyscy...a sami zapomnieli jak przyjechali i nie be ni meeeeeee a teraz cuduja i udaja lingwistow

Gość nad niemneeed
Mysle, ze jesli ktos wyjezdza bez znajomosci i zalatwionej pracy to jednak musi jakos sie dogadac po angielsku. Moj angielski byl na tyle komunikatywny, ze moglam swobodnie rozmawiac i pracowac.