Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama miesięczniaka

Czy grypa żołądkową zaraze dziecko?

Polecane posty

Gość Mama miesięczniaka

Słyszałam że dorosły dziecka nie zarazi ale może Wy wiecie lepiej? Zachorowałam i nie mam z kim małego zostawić, bardzo się o niego boję.

u mnie było na odwrót.. mały z przedszkola przywiódł grypę żołądkową i pozarażał mnie i męża..

Gość Mama miesięczniaka
Ja nie mam pojęcia gdzie to złapałam. Wczoraj syn nocował u teściów ale dziś nie mam takiej możliwości i boję się, jeśli on by to przechodził tak jak ja to nie daj Bóg.

Oczywiście że możesz zarazić dziecko. Podaj mu aktimel, miej w domu orsalit i polecam mieć w pogotowiu oryginalną coca colę. Jak dla mnie niezawody lek na żołądkową, jelitową grypę

Oczywiście że możesz zarazić dziecko. Podaj mu aktimel, miej w domu orsalit i polecam mieć w pogotowiu oryginalną coca colę. Jak dla mnie niezawody lek na żołądkową, jelitową grypę

ups sorry, dopiero przeczytałam że jesteś mamą miesięczniaka, więc dla synka actimel odpada, ale dla Ciebie coca colę polecam

Przede wszystkim dbaj o higienę. Jednak to cholerstwo bardzo łatwo się roznosi i raczej nie omija nikogo.U nas w zeszłym roku padali wszyscy po kolei.Mnie wzięło na końcu ale jak tylko pojawiła sie w domu brałam sobie probiotyk2 razy dziennie i w sumie trzymało mnie krótko.

Gość Mama miesięczniaka
Dziękuje za rady. O coli słyszałam i jak będę szła po dziecko to kupię. Ale panicznie boję się że mały zachoruje, ostatnio byłam z nim w szpitalu i źle znosił tamto otoczenie, boję się też zostać z nim sama, co chwilę jestem w łazience, mam biegunkę, wymioty... Nie chce żeby cierpiał jak ja:(

Gość lekarz ma to gdzieś
coca cola na rozwolnienie? Macie cos z głową jednak!!! Po pierwsze zabobon, po drugie chore, osłabione dziecko faszerować taką ilością cukrów i barwników!!! Powodzenia

Gość Mama miesięczniaka
Po pierwsze dziecko ma miesiąc, po drugie to ja jestem chora a nie mały a po trzecie jeśli cola MI nie pomoże to i nie zaszkodzi. Trzeba uważnie czytać.

Dokładnie, cola głownie dostarcza elektrolitów bo jest słodka do tego słone paluszki. A jeszcze możesz sobie kupić nifuroksazyd to też jest dobre na tego typu dolegliwosci. Pić mięte radze to co mnie samej lekarka bo niby nie ma jakiegoś leku na to paskudztwo można tylko sobie troche ulżyc.