Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glampopmaniac

jak się żyje w Radomiu?

Polecane posty

Gość glampopmaniac

prawdopodobnie będę musiała się przeprowadzić do Radomia. Teraz mieszkam w innej części PL, nigdy w Radomiu nie byłam i chciałam zapytać mieszkańców tego miasta o to jak się w nim :)

Gość glampopmaniac
jak się w nim żyje rzecz jasna ;)

Gość glampopmaniac
nie ma nikogo z Radomia?

Gość Foremiak
mie dobrze!

Gość glampopmaniac
podnoszę licząc że może dziś ktoś się pojawi

Gość ja jestem z radomia
i jest tu tragedia, na pewno wyjade.

Gość bulkaznutella
Jesli znalazlas dobra prace, to nie ma tragedii, miasto spokojne choc bardzo duze, nie strach wyjsc wieczorem, niedrogie, troche zieleni, zalew, niedaleko woda, do W-wy godzina autem, jakies kluby, knajpy, teatr, dwa kinopleksy, dwa centra handlowe. Co do ludzi, juz gorzej, ciezko poznac kogos nowego, to stare industrialne miasto, zaczyna dopiero sie budzic tutaj normalnosc, choc mlodzi uciekaja. Mieszkalam w Radomiu 4 lata, wyprowadzilam sie. Nie ze wzgledu na miasto.

Gość Radom to bardzo ładne miasto
czyste i nowoczesne,piękne centra handlowe i ........ OGROMNE BEZROBOCIE . otrzymanie pracy graniczy z CUDEM .

Gość Wioleta23
Ja mam 23 lata i gdy miałam 6lat przeprowadziłam się do Radomia. Mieszkam z rodzicami, więc nie jest źle. Jeśli chodzi ogólnie o miasto to jest ładne, świetna galeria słoneczna, deptak, ogólnie miasto wizualnie ładne i widac że się rozwija. A co do ludzi to różnie bywa. Radom słynie z "dresów" i chociaż czasami można ich spotkać na mieście to tak naprawdę to są zwykli i normalni ludzie. Sama mam wielu takich kolegów którzy z wyglądu wyglądają jakby wyszli z więzienia a tak naprawdę wszyscy sa w porządku. Nie należy oceniać ludzi po wyglądzie :) W Radomiu ciężko z fajną stałą pracą, ale ogólnie dobrze się tu mieszka :)

Gość znowu Radomianka
urodziłam się i wychowałam w Radomiu. miasto ma wiele wad i zalet. potem wyjechałam na ponad 10 lat do Warszawy, ale tam nie znalazłam w swoim zawodzie pracy,a tak się składa, że w Radomiu miałam taką możliwość (rodzinna firma, bo tu o pracę ciężko) i wróciłam. kupiliśmy z mężem dom, na który nigdy pewnie nie moglibyśmy sobie pozwolić w Wawie, złapałam też parę dodatkowych zleceń. mnie tu nie jest źle. taniej niż w Wawie, a też jest co robić (np. ja jeżdżę konno, mąż zaczął działać w grupie Ułanów, jest kino, teatr, parę fajnych kawiarni czy restauracji), ludzie bardziej otwarci niż w Wawie, pomocni itp.ja wybrałam powrót do Radomia i nie żałuję.

Gość hala87
żyje się tu dobrze, jeżeli chodzi o prace zawsze jakąś można znaleć (lepszą lub gorszą), klubów trochę też jest więc można się zabawić, każdy znajdzie coś dla siebie, dyskoteka lub koncert, co wolisz, centra handlowe ok, można chodzić cały dzień, restauracje i bary też są ok, polskie, chińskie, japońskie.... Dla małych dzieci domy kultury w których jest masa zajęć, muzea i skansen coś dla dzieci i dorosłych, w zimę niedaleko na narty (masę górek -Bałtów, Baba Jaga, Telegraf). Można też iść na gokarty na powietrzu lub na hali lub pojezdzić motocyklem lub samochodem na Koniówce, co do ludzi to są różni-jak wszędzie, ogólnie jest ok

Gość gość
Najlepsze informacje z Radomia można znaleźć na http://datainfo.radom.pl/ Przypuszczam, że nawet można znaleźć tam kogoś, kto opisze życie w tym mieście. :)