Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Funiak

Jakie leki i witaminy przyjmujecie w trakcie ciąży?

Polecane posty

Gość gość
bogaty skład opłaca się kupić za ta cenę

Gość gość
ja np kupowałam przez internet od razu kilka opakowań jest taniej a wtedy tylko jednorazowo płacisz za przesyłkę i nie musisz myśleć co miesiąc żeby kupować nowe opakowanie

Gość allegra_1604
Nie ważna jest cena a skład i działanie!

Gość ania.doradca.ladeevit
W pierwszej kolejności zasięgam informacji o składzie, działaniu i bezpieczeństwie. Dopiero po wybraniu preparatu, który uważam za najlepiej dostosowany do potrzeb można szukać apteki, w której jest on najtańszy.

Gość gość
ania - popieram w ten sposób powinno się szukać suplementów

Gość imit
czasem to lekarz Ci przepisuje witaminy i już.

Gość ania.doradca.ladeevit
Imit, lekarze mają swoje ulubione preparaty, wiedzą który jest najlepszy w danej sytuacji, ale wątpię czy mają rozeznanie we wszystkich suplementach dostępnych na rynku. Możemy same zasugerować albo spytać czy ten, który przyjmujemy jest odpowiedni.

Gość gość
www.kinderswiat.pl Zapraszam wszystkie przyszłe oraz obecne mamy na bezpieczne zakupy wyprawki oraz innych artykułów dla Waszej Pociechy do sklepu www.kinderswiat.pl

Jak mowa o lekach, może ktoś mi pomoże. Jestem w 29 tyg. ciąży, od ok. 18 tyg. leczę sie na zapalenia układu moczowego. Wziełam juz parę antybiotyków, ale najczęściej jest tak, że póki biorę i parę dniu po jest dobrze i potem wszystko wraca od początku. Robiłam parę razy posiew i mam bakterie e coli 10/5. Co mozecie polecić, bo juz chyba i mój gin nie ma pomysłu co ze mną robić. Może ktos był w podobnej systuacji? To moja 2 ciąża, w pierwszej wszystko było ok, brałam tylko witaminy, a teraz ciagle na antybiotykach, które co najgorzej i tak mało działają. Jak pozbyć sie tej durnej bakterii?

Dodam, że ciągle piję rozrobiony z wodą sok z żurawiny, wodę z cytryną, łącznie wypijam ze 3 litra wody dziennie, łykam urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki, ostatnio też żurawinę w tabletkch, jem suszona żurawinę a wszystko to na nic, nic nie skutkuje.

Gość carrruśka2222
Obecnie teraz już tylko magnez Chelato Magnez Medica. Ja biore 1 kapsułkę dziennie i to spokojnie wystarcza.

Justinaaa, niestety nie jestem w stanie pomóc, może coś z żurawiną łykaj? Albo herbatka żurawinowa lub sok? Chyba można w ciąży?A co do witamin to ja mam brać femibion natal 1 już teraz podczas starań, do końca 1 trymestru, a potem femibion natal 2 do końca ciąży i okresu karmienia. Dodatkowo nie łykam już kwasu foliowego, bo tutaj mam jakiś lepiej przyswajalny.